Här brister Kate och William ut i skratt – efter skämtet om Meghan och Harry

Kate och William

Under gårdagens Bafta-gala skämtade Brad Pitt friskt om Megxit. Och stjärnan rev av applåder och skratt – till och med Kate och William fnittrade högt!

Under söndagen var det dags för filmgala i London. En traditionsenlig sådan, närmare bestämt Bafta-galan. Och i vanlig ordning bjöd den flotta galan även på lite kunglig glans! Precis som tidigare år var prins William och hans Kate på plats. Kate, för kvällen klädd i återbruk, i form av en klänning i vitt och guld, designad av Sarah Burton för McQueen, alltså samma kvinna som gjorde Kates brudklänning till bröllopet 2010, var stålande snygg. Och var har vi sett blåsan tidigare? Jo, Kate bar den vackra klänningen för första gången på en middag i Malaysia, år 2012.

Efter den stora prisceremonien fick Kate och William tillfälle att mingla medgästerna och pristagarna. Men hur mycket film har prinsparet egentligen sett?

”Having children is so bad for watching films”, ska Kate ha skojat på galan.

Ja, med tre småttingar kanske inte film är det första man prioriterar alltid…

Kate och William på Bafta

Kate och William på Bafta-galan 2020. Kate bär klänning från McQueen.

Paret befann sig ju på Bafta-galan eftersom William är preseident of Bafta. Ett ärofyllt uppdrag som han haft i tio år nu, han tog över det av hertigen av Edinburgh, som i sin tur blev president of Bafta 1959.

På flera foton syns Kate och William mingla med Renee Zellweger som kammade hem priset för Bästa skådespelerska för sin insats i filmen Judy.

Men åter till kläderna. Var det någon slump att Kate valde att återanvända en klänning? Nej, det var det givetvis inte! Det hållbara budskapet var genomgående på galan. The Telegraph skriver:

”All attendees of this year’s event have received a guide created by the London College of Fashion’s Centre for Sustainability asking them to think about the environmental footprint of their wardrobe choices and either re-wear something they already own or choose a more sustainable option.”

Kate med Renee Zellveger

Kate med Bridget Jones, alltså skådespelerskan Renee Zellweger. Renee kammade hem priset för Årets skådespelerska för rollen i filmen Judy.

Skämtet om Harry och Meghan på Bafta-galan

Harry och Meghan befinner sig, som bekant, på kanadensisk mark och var därmed inte på Bafta-galan. Men de var högst närvarande i ett tal som blev mycket omskrivet, bland annat av Vogue.

Brad Pitt, som fick pris för sin insats i Tarantino-rullen Once Upon a Time in Hollywood, rev av ett skämt GENOM sin motspelerska Margot Robbie. Hur? Brad var själv inte på plats i London för att ta emot priset, det var däremot Margot, som läste upp Brads tal. Brad inledde med att skoja om Brexit, alltså det faktum att Storbritannien på fredagen den 31 januari 2020 lämnade EU.

Margot Robbie på Bafta-galan

Margot Robbie tog emot Brad Pitts pris på Bafta-galan 2020.

– Hej Storbritannien! Hörde att du precis blev singel. Välkommen till klubben!, sa Margot då hon lästa Brads ord.

Därefter fortsatte talet med ett skämt om Harry och Meghan, som ju i slutet av januari gjorde en Megxit, alltså lämnade den brittiska kungafamiljen och drog utomlands – mot Amerika.

Med Brad Pitts Bafta-pris i handen läste Margot Robbie orden:

– Han säger att han ska döpa statyetten till ”Harry” för att han ser fram emot att ta med sig den tillbaka till Staterna.

Skämtet rev ner applåder och skratt. Även Kate och William skrattade riktigt gott i sina stolar. Skönt med en comic relief, så att säga. Brads skämt bröt sannerligen av den stiff upper lip-stämning som präglat hela Megxit.

Gillar du förresten Kates vackra fotsida klänning? Kolla då in denna underbara blåsa.  (reklamlänk från Apprl)

Även här finner du en liknande! (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT