Här dyker Madeleine upp – i Silvias 19 år gamla klänning

Madeleine

Victoria har gjort det flera gånger. Men det många inte vet är att prinsessan Madeleine faktiskt var först med att låna kläder från mamma drottning Silvia.

Under Nobelfestligheterna 2018 gjorde kronprinsessan något unikt. Hon lånade en av mamma Silvias gamla Nobelblåsor. En Nina Ricci-klänning som drottningen bar år 1995.

Och nej, det var inte första gången vi såg kronprinsessan Victoria i drottningens kläder. Hon har återbrukat mammas kläder flera gånger förr.

I en intervju med svenska modemagasinet ELLE, i samband med drottningens 75-årsdag, fick Silvia frågan om även kronprinsessan Victoria lånar ut kläder till henne, till sin mor.

Silvia Nobel 2001

Silvia på Nobel 2001, iförd klänning från Nina Ricci.

– Det var en bra idé, det ska jag föreslå! skrattar drottningen och fortsätter:

– Jag tycker att det är väldigt roligt att tonårsdöttrar, i alla familjer, har sina egna tankar och åsikter om vad som passar och säger ”ska mamma verkligen ha det där på sig?”. Och plötsligt, ett antal år senare, visar det sig att ’jaha det går tydligen jättebra att ha på sig’. Det gör mig väldigt glad! Jag tycker bara det är fint att hon delar min smak, och tycker det är vackert och vill använda kläderna. Och att hon passar i dem. Bara en sådan sak!

Nina Ricci-klänning i vitt

Silvias vackra Nina Ricci-blåsa. Som några år senare lånades ut till Madeleine.

Victoria har gång på gång hyllats för att hon använder sin mors kläder. Men faktum är att prinsessan Madeleine faktiskt var först med att göra det. Victoria bar det första lånade plagget 2017, men Madeleine bar en gammal Silvia-klänning redan 2013. Och på en väldigt speciell dag dessutom – hennes egen bröllopsdag i juni 2013. På dagen, under vigseln, var ju Madeleine klädd i Valentino. Men på kvällen, på festen på Drottningholm, svidade hon om till mamma drottningens vackra vita Nina Ricci klänning, som vi för första gången såg under Nobelfesten 2001.

Madeleine

Prinsessan Madeleine i Silvias Nina Ricci-klänning. Drottningholms slott 2013.

Kul, inte sant! Madeleine återbrukar hon också!

Och på tal om Madeleine. Nedan kan du kopiera hennes snygga höstlook – från bokmässan förra året. Mest användbara blusarna inför hösten finner du här, hos Vesna W. 

Madeleine på bokmässan

Madeleine hösten 2019, på Bokmässan i Göteborg.

Vit knytblus

Knytblus i vitt från Second Female. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Beige kjol

Beige kjol i ullmix från Rodebjer. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Clutch från Kasti Studios. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Foto: TT