Här dyker Mary upp – i kronprinsessan Victorias klänning

Kronprinsessan Mary och Frederik 2020
Danska Mary fortsätter att inspireras av kronprinsessan Victoria. Nu väljer hon ytterligare en likadan klänning som vår svenska sessa.
Annons

”Så gik endnu en sommer. ⁣

Vi har alle seks nydt den rundt omkring i Danmark, og her på årets sidste sommerdag sender vi en sen sommerhilsen.⁣”

Danska kronprinsfamiljen.

Så skrev det danska kronprinsparet, Frederik och Mary, på sociala medier häromdagen. Till texten bifogade man ett antal somamrbilder, på sig själva och på de fyra barnen (som ju har blivit SÅ stora nu).

Annons

Fotona är tagna av Franne Voigt och de har väckt en hel del uppmärksamhet – inte minst på grund av Christian, Isabella och tvillingarna Josephine och Vincent. Barnen, om man nu kan kalla dem alla barn längre, har växt bara under sommarsemestern.

Annons

”Fire utroligt kønne, smukke og velskabte børn. Og de stråler af kærlighed og balance, lyder det i en kommentar, mens en anden stiller et retorisk spørgsmål, der er dækkende for mange kommentarer: Men hov hvor blev alle de “små” børn af?”, skriver en kommentator, enligt Billed Bladet.

”Er prins Christian allerede højere end farmand, kommer det spørgende fra endnu en kronprinsfamilie-fan, mens en kommentar fra udlandet oversat til dansk lyder: OMG børnene vokser så hurtigt!!”, påpekar en annan kommentator.

Eftersom detta är en kunglig modeblogg ska vi dock fokusera en del på kläderna. Marys, speciellt. Hela den danska kronprinsfamiljen är sommarklädda. Så också kronprinsessan. Men, visst har vi sett den blåvita långklänningen förr? Ja, precis. Det stämmer. Men då på vår svenska kronprinsessa, Victoria. Mary stylade dock klänningen lite annorlunda – med ett brunt skinnbälte i midjan (ett trick Victoria ofta kör på, annars). 

Annons
Kronprinsessan Victoria Junior Water Prize 2020
Victoria i likadan klänning som Mary.

Självklart är det inte Victorias klänning, Mary har givetvis en likadan. Men visst är det roligt att de väljer just likadana? Det är ju inte första gången. Förra veckan skapade ju denna stilkamp rubriker.

Klänningen är från den svenska klädkedjan H&M. Victoria har burit den två gånger hittills. Och fler lär det säkert bli, med tanke på hur fin den är.

Mary och Frederik

Kronprinsessornas nya favoritklänning kommer från H&M (reklamlänk via Apprl) . Prislappen (en prisvärd sådan – klänningen är på rea) kan du kolla in här. (reklamlänk via Apprl)

Annons

Nyfiken på vad Isabella bär förresten? Hennes klänning är av dansk design och kommer från Munthe. (reklamlänk via Awin.com)

Tyvärr verkar det som att kronprinsessklänningen är totalt slutsåld. Men visst finns det liknande i butik just nu. Den nedan, exempelvis.

Annons

Foto: Kungliga Hovstaterna, Franne Voigt

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Här dyker Mary upp – i kronprinsessan Victorias klänning”

 1. charlotte skriver: 2 september, 2020

  KP Fredrik är mycket lik sin far. Hur det än är ler han alltid. Det gjorde prins Henrik också.


 2. Anna skriver: 2 september, 2020

  ja, vad sker…?! Spännande. Skickar de klänningen fram och tillbaka mellan Köpenhamn och Stockholm med Fedex…?


 3. Heidi skriver: 2 september, 2020

  2 ting…for det første tvilsomt han bruker Victorias kjole og tvilsomt hun lar seg inspirerer av Victoria. Mary kjøper nok de klærne hun liker ikke for at Victoria går i de. For alt vi vet kjøpte Mary den først og har hatt den hengende i skapet. Vi trenger ikke gjøre oss dummere enn vi er 😉


 4. ancibergfeldt skriver: 3 september, 2020

  Hela familjen är så fina ifrån topp till tå..
  Håller med Charlotte att Fredrik ler ofta som sin far,men även drottningen bjuder på SMILE!!


 5. Maisie skriver: 8 september, 2020

  När man ser bilden på Fredrik blir man väl glad. Han behöver inte, som vår kung. ståta uppklädd i slips o diverse andra detaljer för att visa sin aristokri. DET är verklig klass. Önskar att kronprinsessans man tar lärdom!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar