Här kopierar Silvia Victorias smarta stilknep

Här kopierar Silvia Victorias smarta stilknep
Ton i ton – och vinrött. Nu har drottning Silvia börjat använda sig av exakt samma snygga stilknep som sin dotter, kronprinsessan Victoria.
Annons

Tisdagen den 12 november närvarade kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel vid ett seminarium som arrangerades på Kungliga slottet med anledning av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens 100-årsjubileum. Inbjudna talare föreläste och samtalade om de förändringar som måste ske för att uppnå ett hållbart samhälle.

Annons

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien firar i år 100 år och verkar ”för en positiv samhällsutveckling genom att främja tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling.”

Seminariet, som arrangerades av akademien, hölls i Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet och inleddes av kungen med orden:

Annons

”2019 marks the one hundred year anniversary of the Royal Swedish Academy of Engineering Sciences. Look at the history of Swedish engineering, and you will see a history of outstanding individuals and ideas; of constant innovation and development. A history to be proud of – and a strong foundation to build on for the future.”

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria i klänning från Dagmar.

Därefter samtalade och föreläste inbjudna professorer och experter om svenska tekniklösningar som kan bidra till en bättre resurshantering i världen, bland annat genom ny teknik inom kraftvärmeanläggningar, återvinning och batteriproduktion.

Det bar Victoria under seminariet

Kronprinsessan Victoria var klädd i klänning från Dagmar (reklamlänk via Apprl) under seminariet på Kungliga slottet (här ser ni en supersnygg variant av plagget) (reklamlänk via Awin.com) . Hon bar svart bälte i midjan och svarta pumps. Hennes nya väska, som vi tidigare sett henne bära i vinrött, kommer från Vogt Stockholm, avslöjade bloggen The Royals and I.

Annons
Drottning Silvia matchar sina accessoarer.

Drottningen satsade på en vit dräkt. Och ser ni, hon matchar sina accessoarer precis som Victoria. Kronprinsessans senaste stilknep är ju att bära skor, väska och accessoarer i samma kulör, ofta i favoritfärgen vinrött. Och nu gör drottningen samma sak. Smart – och snyggt.

Nedan har vi listat de snyggaste vinröda plaggen och accessoarerna i butik just nu– i perfekt kungliga stil!

Vinröd kappa

Vinröd kappa från Tiger of Sweden. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Awin.com)

Annons

Vinröd klänning

Vinröd klänning från Jumperfabriken. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Awin.com)

Vinröd väska från Whyred

Vinröd kjol

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Här kopierar Silvia Victorias smarta stilknep”

 1. josefin skriver: 14 november, 2019

  Att matcha skor, handskar o handväska är ett mycket gammalt stilknep som bl a drottning Elisabeth använt sig av i mànga àr. Det är inte uppfunnet av KP V och det är inte nytt. En äldre generation skulle sannolikt förfasa sig över om väska o skor inte var matchade.


  1. AstridA skriver: 14 november, 2019

   Hihi, josefin… Så klart! Sko och väska m å s t e matcha! Jag tror att det är kronprinsessan som har lärt av sin mamma…Den snygga scarfen är efter mitt tycke inte så bra. På nåt sätt blir det en crash mellan mönstret och dräkten. Drottningen får gärna bära en scarf (som vi mogna kvinnor tycker om.) Men den måste vara bättre anpassat till klädernas mönster och tyg. Annars måste jag få säga att drottningen är en otroligt vacker kvinna!


  2. Birthe Vejrum skriver: 15 november, 2019

   Ja, Silvia er altid elegant. 🙂
   Josefin du har så ret, det er et velkendt/gammelt stilkneb. Marie, Mary, svigermor og Dronning Sonja i Norge, Maxima ud i extremerne men altid i match. De allerfleste royale damer/kvinder har den regel siddende på “rygraden”! 🙂


 2. Anna skriver: 14 november, 2019

  Jag skrattade högt när jag läste rubriken och texten. Drottning Silvia har varit drottning i över 40 år och har under den tiden inte begått ett enda stilmässigt felsteg såvitt jag vet. Det finns nog inget hennes dotter kan lära henne om stil…


 3. Snorkfröken skriver: 14 november, 2019

  Min mor hade en gång kjol och jacka i samma stil som drottningen i bilden. Även tygets mönster var likadant, men färgerna var olika: gröna rosor på brunt botten, naturligtvis med bruna skor och handväska. Det var redan på 1960-talet.


 4. ingalisa skriver: 15 november, 2019

  Vilket smart knep att matcha handväska och skor. Konstigt att ingen har kommit på det innan Victoria började:)


  1. ananas skriver: 15 november, 2019

   Ingalisa
   😂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar