Här visar prinsessan Madeleine upp utseendeförändringen

Prinsessan Madeleine i New York

Återigen har prinsessan Madeleine förändrat sin look. Nu satsar hon på klassiska, preppy, plagg. Borta är sommarens svenska märken.

Hon bor vanligtvis i Florida – men i torsdags var prinsessan Madeleine tillbaka i New York, staden som var hennes hem från 2010 till 2014, i fyra år. Speciella år, det var till New York hon reste för att slicka såren efter uppbrottet från Jonas Bergström. Det var i New York som hon levde singelliv för att senare möta den nya stora kärleken, mannen som kom att bli hennes make och far till hennes barn: Chris O’Neill. Det var även i New York som Madeleine blev mamma för första gången, till lilla Leonore, i dag 5 år gammal.

Samarbetar med Glada Hudik-teatern

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine anländer till New York.

Så, varför befann sig då prinsessan Madeleine i The Big Apple? Jo, World Childhood Foundation USA, med prinsessan Madeleine i spetsen, har startat ett samarbete med produktionsföretaget Storyfire AB, där de lyfter fram problematiken med de förutfattade meningar människor med funktionshinder och nedsättningar får stå ut med dagligen. Glada Hudik-Teatern i Sverige har i decennium jobbat på att ändra denna situation. Nu jobbar alla parter tillsammans med dokumentären Catwalk som handlar om funktionsnedsatta Emma Örtlund, 31, som är fast besluten att en dag gå på catwalken i New York, under Fashion Week.

Madeleines nya hårlook

Madeleine

Prinsessan Madeleine på Öland, iförd norsk design från Cathrine Hammel.

Det var en glad prinsessa som anlände till New York. Men det var tydligt att något i hennes utseende var annorlunda. Prinsessan Madeleine hade klippt håret än mer, nu har hon en så kallad lob – en lång bob. Men det var inte allt. Prinsessan Madeleine har också en ny look rent klädmässigt.

Borta är sommarens svenska märken och nordiska designval. Borta är den lekfulla stilen. Tillbaka är det mer strikta, det mer preppy. Madeleine har gått tillbaka till den stil vi är mest vana att se henne i. Och återigen väljer hon internationell design. Dagmar-klänningen (reklamlänk från Apprl) från i somras är ett minne blott, likaså den Cathrine Hammel-outfiten (reklamlänk från Apprl) hon bar under Victoriadagen på Öland den 14 juli.

Kjol från Cathrine Hammel

Kjol från Cathrine Hammel. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kjol från Cathrine Hammel

Kjol från Cathrine Hammel. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Klänning från Dagmar

Klänning från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Det bar Madeleine i New York

Men, vad bar prinsessan egentligen under besöket i New York i veckan? Vi vet! The Royals and I, bloggen som skrivs av Sarah Williams, har kartlagt Madeleines klädsel från topp till tå.

Jacka från Rebecca Taylor

Rosa jacka från Rebecca Taylor. Läs mer och köp här. 

Blus

Blus från See by Chloé. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Veronica Beard

Jeans från Veronica Beard. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Örhängen från J.Crew

Örhängen från J. Crew. Läs mer och köp här. 

Ett par liknande finner du, lite billigare, här.  (reklamlänk från Apprl)

Skor från Chloe

Skor från Chloé. Läs mer och köp här. 

Här hittar du ett par liknande. (reklamlänk från Apprl)

Väska från Balenciaga

Väska från Balenciaga. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: