Här visar Victoria att hon är en kunglighet i världsklass – se tecknet

Victoria i Polen

Victoria representerar i Polen – och visar att hon är en kronprinsessa att räkna med. Med sitt smakfulla klädval syns tydligt att hon är ett kungligt fullblodsproffs.

Nu i måndags, den 27 januari 2020, uppmärksammades den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Samma dag reste kronprinsessan vid minneshögtiden i Polen – för att markera och finnas där vid 75-årsdagen av Auschwitz-Birkenaus befrielse.

Från Sverige deltog nio överlevare vid minneshögtiden. Det officiella Sverige representerades av Victoria, riksdagens talman och statsministern.

”Auschwitz-Birkenau var ett nazityskt koncentrations- och förintelseläger, beläget på ett territorium som under andra världskriget var ockuperat av Tyskland och som i dag ligger i nuvarande Polen.

Auschwitz-Birkenau var det största av de nazityska koncentrations- och förintelselägren. Totalt deporterades omkring 1,3 miljoner människor till Auschwitz, varav 1,1 miljoner var judar. Omkring en miljon judar mördades i lägret, liksom drygt 200 000 andra fångar”, skrivet det svenska hovet.

Victoria

Victoria anländer till Polen.

Victorias viktiga markering

När kronprinsessan Victoria anlände till Polen, i regeringsplanet, var hon berörd och fokuserad – men vid gott mod. Kronprinsessan fick blommor, vackra färgglada vårtulpaner, som passade fint ihop med hennes passande och smakfulla klädsel: stickad kjol och jacka i svart och svartvit knytblus. Favoritväskan från Valentino hängde från hennes axel.

Victorias klädsel visar onekligen att hon är ett kungligt fullblodsproffs – ända ut i fingerspetsarna. Klädseln är perfekt i sammanhanget, ett sammanhang som är djupt viktigt, allvarligt och berörande.

– Det är en stark upplevelse att vara här med så många överlevare. Många av dem kommer inte att finnas kvar bland oss vid nästa jubileum och det visar på betydelsen av att vi lär och aldrig glömmer, sa statsminister Stefan Löfven till TT.

Även kronprinsessan Victoria var märkbart berörd.

– Det är enormt starkt. Jag känner jättestarka känslor. Det är så viktigt, sa Victoria till TV4.

Foto: TT