Här visar Victoria att hon är Sveriges trendigaste prinsessa

Kronprinsessan Victoria
Återigen visar Victoria att hon är en uppdaterad modeprinsessa! Nu bär hon en jacka av Årets designer 2020: svenska Totême.
Annons

”Det finns ett livsråd som brukar tillskrivas Johann Wolfgang von Goethe:

‘Minst en gång om dagen bör vi lyssna till en sång, läsa en god dikt, beskåda en vacker bild och – om möjligt – säga några förnuftiga ord.’

Annons

Ja, det kanske man inte alltid lyckas med. Men det är i alla fall en god ambition, tycker jag; att låta konst och kultur bli en del av vardagen.

Mina damer och herrar:

I en tid där vi erbjuds enkla svar, behöver vi värna vår förmåga att ställa frågor.

Annons

Konst, bildning och kultur stärker den förmågan. Det hjälper oss att förstå oss själva – och varandra.

Just därför är det så viktigt att den möjligheten finns för alla. Oavsett var i landet man bor, hur gammal man är eller vilken bakgrund man har.

Ni är många härinne som ägnar er tid och kraft åt just detta: att vi ska ha ett levande konst- och kulturliv i hela vårt land. Och att fler ska få möjlighet att delta – antingen som publik eller som utövare.

Det är en viktig insats. Och jag är glad att få vara beskyddare för den mötesplats som Folk och Kultur utgör.

Jag tror att samtalsforum som detta är nödvändiga: Som plattform för att utbyta erfarenheter och perspektiv. Men också för att hämta kraft och energi att arbeta vidare.

Annons

Slutligen, apropå att göra kulturen tillgänglig, så känns det särskilt roligt att även Eskilstunaborna får glädje av ert möte, genom Folk- och Kulturdagen nu på lördag.

Jag önskar er alla ett framgångsrikt och inspirerande konvent, och att ni får med er många goda tankar hem.”

Orden är kronprinsessan Victorias. Uttalade i samband med kongressen Folk och Kultur i Eskilstuna, på Stiga Sport Arena, under onsdagen den 5 februari 2020.

Victorias väska
Victorias klassiska favoritväska från Valentino.

Kronprinsessan Victoria är Folk och Kulturs officiella beskyddare 2020.
Under kulturdagarna kommer också bland andra miljöpartiets språkrör Per Bolund, näringsminister Ibrahim Baylan och kulturminister Amanda Lind att närvara. Invigningskonferencier blir skådespelaren Robert Fux och under en av dagarna spelar Grammisnominerade musikern Sara Parkman live, Sara fick nyligen ta emot Dagens Nyheters Kulturpris.

Victoria
Kronprinsessan Victoria i bästa frisyren: en knut.
Annons

Victoria i ny vit jacka från Totême

Under dagen i Eskilstuna visade kronprinsessan Victoria upp en ny outfit. Jackan, den vita, kommer från Elin Klings märke Totême, som vann pris som Årets designer på ELLE-galan i år. Här hittar du den! (reklamlänk via Apprl) Även här finns den att köpa. (reklamlänk via Apprl)
Victoria matchade Totême-jackan med grå byxor och svarta skor. Hon bar håret i en klassisk knut.

Det är inte första gången Victoria bär  design. Senast i höstas sågs hon i en klänning från det svenska märket, en beige. Märket är oerhört i ropet just nu, inte minst på grund av ELLE-priset.

”På kort tid har de lyckats skapa inte bara ett aktningsvärt skandinaviskt stiluniversum utan också en hyllad destinationsbutik med magnetisk dragningskraft, mitt i Stockholm! Deras moderna garderobsikoner är lika tidlösa som modevassa. En oslagbar modeduo! Årets designer är Elin Kling och Karl Lindman på Totême”, löd motiveringen.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria i sin nya jacka från Totême.

– Totême bygger en garderob med något för varje tillfälle. Färre plagg som skapar specifika looks. Med varje kollektion är syftet att definiera Totême-kvinnan och hennes vardagsrutin. har Elin Kling berättat.

Hon forsätter:

Annons

– Vi vill att de som klär sig i Totême ska känna att de alltid har något att ha på sig. De ska känna sig självsäkra och bekväma, i varje situation.

Jacka från Toteme

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Här visar Victoria att hon är Sveriges trendigaste prinsessa”

 1. Minna skriver: 5 februari, 2020

  Det är hon inte.Sofia är, tycker jag


 2. Smörklicken skriver: 5 februari, 2020

  Hon är jättefin. Men den där knuten alltså. Hon kan väl klippa en fin frisyr.


 3. Anita skriver: 6 februari, 2020

  Kul för Victoria att hon har råd att köpa dyra märkeskläder! De flesta jag känner handlar kläder i second hand numera. Vi svenska medborgare har inte råd med annat. Victoria representerar ett segregerat land.


 4. Anna skriver: 6 februari, 2020

  Anita
  ”Vi svenska medborgare har inte råd med annat. ”
  Tala inte för oss alla. Majoriteten av svenskar har råd att handla. I mångt och mycket går det som tåget. Antalet miljonärer ökar hela tiden.

  Dessutom: Kronprinsessan ska inte klä sig i säck och aska. Hon ska vara representativ.


  1. Fluff skriver: 6 februari, 2020

   Anna,
   Det går att vara representativ för en lägre summa.
   Eller menar du kanske att hon representerar modehusen?
   I så fall så.


 5. Desirée skriver: 6 februari, 2020

  Offwhite jacka i ull och cashmere som måste kemtvättas (dyrt) är inget för vanliga svenska damer. Som ofta åker kollektivt, ska hämta på dagis, handla mm och blir därmed fort smutsig!


 6. Susanne Blomgren skriver: 6 februari, 2020

  Verkar som det viktigaste är att Kungligheter har nya kläder hela tiden, gärna så dyrt som möjligt. Fruktansvärt slöseri och så bra är inte Victoria på att återanvända. Dom få gånger hon har gjort det blir det glädjeyra hos vissa. Anna mycket dum kommentar, hänger du inte med vad som händer i det här landet ? Men du är säkert en kvinna med hög lön och massa förmåner, annars skriver man inte så.


 7. Hanna skriver: 6 februari, 2020

  Man kan se det som reklam för svenska företag/modeskapare och det är väl positivt. Ev får hovet rabatter, inte otänkbart. Jag har själv fått inspiration av KP Victorias och KP Marys olika plagg och det har varit blusar och kjolar för ett par hundra. Och några särskilda “förmåner” har jag inte heller


 8. ancibergfeldt skriver: 6 februari, 2020

  Victoria var inte så intresserad utav
  Mode när hon var yngre. Men
  Represantiv ser hon ju ut för det
  mesta.Ibland lyckas hon inte.
  Klippa av håret till käklinjen, hon
  Har ju lockigt det skulle bli så fint.


  1. Ulla Lundell skriver: 7 februari, 2020

   Ja visst kanske våra kungliga damer behöver kläder men det går att använda de gamla kläderna flera gånger i olika sammanhang. Det finns säkert många vackra klänningar som kan användas flera gånger på officiella middagar och nobel festen och andra tillställningar som kräver det.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar