Här visar Victoria att hon är Sveriges trendigaste prinsessa

Kronprinsessan Victoria

Återigen visar Victoria att hon är en uppdaterad modeprinsessa! Nu bär hon en jacka av Årets designer 2020: svenska Totême.

”Det finns ett livsråd som brukar tillskrivas Johann Wolfgang von Goethe:

‘Minst en gång om dagen bör vi lyssna till en sång, läsa en god dikt, beskåda en vacker bild och – om möjligt – säga några förnuftiga ord.’

Ja, det kanske man inte alltid lyckas med. Men det är i alla fall en god ambition, tycker jag; att låta konst och kultur bli en del av vardagen.

Mina damer och herrar:

I en tid där vi erbjuds enkla svar, behöver vi värna vår förmåga att ställa frågor.

Konst, bildning och kultur stärker den förmågan. Det hjälper oss att förstå oss själva – och varandra.

Just därför är det så viktigt att den möjligheten finns för alla. Oavsett var i landet man bor, hur gammal man är eller vilken bakgrund man har.

Ni är många härinne som ägnar er tid och kraft åt just detta: att vi ska ha ett levande konst- och kulturliv i hela vårt land. Och att fler ska få möjlighet att delta – antingen som publik eller som utövare.

Det är en viktig insats. Och jag är glad att få vara beskyddare för den mötesplats som Folk och Kultur utgör.

Jag tror att samtalsforum som detta är nödvändiga: Som plattform för att utbyta erfarenheter och perspektiv. Men också för att hämta kraft och energi att arbeta vidare.

Slutligen, apropå att göra kulturen tillgänglig, så känns det särskilt roligt att även Eskilstunaborna får glädje av ert möte, genom Folk- och Kulturdagen nu på lördag.

Jag önskar er alla ett framgångsrikt och inspirerande konvent, och att ni får med er många goda tankar hem.”

Orden är kronprinsessan Victorias. Uttalade i samband med kongressen Folk och Kultur i Eskilstuna, på Stiga Sport Arena, under onsdagen den 5 februari 2020.

Victorias väska

Victorias klassiska favoritväska från Valentino.

Kronprinsessan Victoria är Folk och Kulturs officiella beskyddare 2020.Under kulturdagarna kommer också bland andra miljöpartiets språkrör Per Bolund, näringsminister Ibrahim Baylan och kulturminister Amanda Lind att närvara. Invigningskonferencier blir skådespelaren Robert Fux och under en av dagarna spelar Grammisnominerade musikern Sara Parkman live, Sara fick nyligen ta emot Dagens Nyheters Kulturpris.Victoria bär ny vit kavaj – från Baum und PferdgartenLäs mer

Victoria

Kronprinsessan Victoria i bästa frisyren: en knut.

Victoria i ny vit jacka från Totême

Under dagen i Eskilstuna visade kronprinsessan Victoria upp en ny outfit. Jackan, den vita, kommer från Elin Klings märke Totême, som vann pris som Årets designer på ELLE-galan i år. Här hittar du den! (reklamlänk från Apprl) Även här finns den att köpa. (reklamlänk från Apprl)

Victoria matchade Totême-jackan med grå byxor och svarta skor. Hon bar håret i en klassisk knut.

Det är inte första gången Victoria bär  design. Senast i höstas sågs hon i en klänning från det svenska märket, en beige. Märket är oerhört i ropet just nu, inte minst på grund av ELLE-priset.

”På kort tid har de lyckats skapa inte bara ett aktningsvärt skandinaviskt stiluniversum utan också en hyllad destinationsbutik med magnetisk dragningskraft, mitt i Stockholm! Deras moderna garderobsikoner är lika tidlösa som modevassa. En oslagbar modeduo! Årets designer är Elin Kling och Karl Lindman på Totême”, löd motiveringen.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria i sin nya jacka från Totême.

– Totême bygger en garderob med något för varje tillfälle. Färre plagg som skapar specifika looks. Med varje kollektion är syftet att definiera Totême-kvinnan och hennes vardagsrutin. har Elin Kling berättat.

Hon forsätter:

– Vi vill att de som klär sig i Totême ska känna att de alltid har något att ha på sig. De ska känna sig självsäkra och bekväma, i varje situation.

Jacka från Toteme

Jacka från Toteme. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Gillar du Victorias byxor? Här finner du ett par liknande! (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT