Håroljor som vårdar ditt torra sommarhår

Hårolja

Bad i saltvatten och sol sliter mycket på ditt hår. Glöm inte att använda en vårdande hårolja i sommar. Här är 8 favoriter som passar dig med tjockt, lockigt hår men också för dig med klassiskt skandinavisk kvalitet.

Vad är hårolja egentligen och varför ska man använda det? Vad är egentligen skillnaden från glansdroppar som ofta användes förr? Jo, en hårolja ger mer än ett glansigt resultat, det vårdar ditt hår och håller det friskt. Genom att applicera några droppar i håret kan du minska frissighet, korta torktiden men också såklart ge en glansig och nyklippt look.

Vilken hårolja ska jag välja?

Det finns många olika varianter att välja mellan. Och vilken olja som passar just ditt hår är beroende på om det är torrt, fett, tjockt, tunt  eller lockigt. Vissa oljor ska användas som en kur innan du schamponerar ditt hår, andra appliceras efteråt och den tredje kan du använda mer som en stylingprodukt för en härlig finish. Här tipsar vi om 8 bra oljor för olika typer av hår:

Hårolja för fett hår

Olja för fett hår från Morrocon oil

Hårolja från Moroccan oil framtagen för att bland annat lindra inflammation i hårsäcken, som i sin tur ansvarar för oljeproduktionen. Perfekt för dig med oljigt hår som ändå vill vårda det. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Adtraction)

Shimmer shimmer olja från Kevin Murphy

En hårolja från Kevin Murphy med underbar doft som dessutom reparera håret genom att tillföra vitamin A, C och E, baobab, och bambuextrakt, utan att tynga ner och göra håret oljigt. Här kan du köpa det. (reklamlänk från Apprl)

Hårolja för torrt hår

Hårolja för torrt hår Davines

En hårolja du lätt sprayar över håret för att minska frissighet från Davines. Stimulerar hårväxt och skyddar mot uv-strålar, utan att tynga ner håret. Här kan du köpa det. (reklamlänk från Adtraction)

Lerberger Stafsing Hårolja för torrt hår

En återfuktande hårolja från Lernberger/Stafsing fylld av antioxidanter och mineraler. Ger en riktig fuktboost till håret och din hårbotten. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Apprl)

Hårolja för tunt hår

Olja för tunt hår från Wella

En hårolja som är perfekt för dig med tunt “skandinaviskt” hår, som vill vårda utan att ge tyngt och fett resultat, från Wella. Här kan du köpa det. (reklamlänk från Adtraction)

Olaplex olja för tunt hår

Olaplex har även dem tagit fram en reparerande stylingolja som ger glans och stärker din hårkvalitet. En olja som fungerar väldigt bra på tunt hår då den är väldigt lätt och dryg. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Apprl)

Hårolja för lockigt och tjockt hår

Hårolja till lockigt hår från Joico

Ger näring till dina lockar och är ett bra skydd mot solstrålar och värmeverktyg. En härlig stylingolja från Joico som ger liv till ditt hår. Här kan du köpa det. (reklamlänk från Apprl)

Hårolja till lockigt hår från Kerastase

Kérastases hårolja är en grym blandning av vårdande oljor som ger ett välmående hår och riktigt fin glans. Här kan du köpa det. (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT