Hemliga budskapet bakom Victorias klänning på Junior Water Prize

Victoria på Junior Water Prize

Tisdagen den 27 augusti delade kronprinsessan Victoria ut Junior Water Prize. Och på sig hade hon en riktigt speciell klänning.

Wow vilket statement! I går var det dags för kronprinsessan Victoria att svida om till galastass. Junior Water Prize skulle, traditionsenligt, delas ut, och precis som vanligt görs det av vår engagerade kronprinsessa.

Man höll till på flotta Berns i Stockholm och vinnare av priset blev Macinley Butson från Australien. Junior Water Prize delas ut en gång per år av Stockholm International Water Institute (SIWI) och är ett internationellt vetenskapspris som riktar sig till unga mellan 15 och 20 år. Deltagare från ett 30-tal länder deltar.

Victoria med vinnaren av Junior Water Prize 2019

Victoria med vinnaren av Junior Water Prize 2019.

Kronprinsessans vackra havsklänning

Victoria passade dessutom på att sända ut ett viktigt budskap under kvällen. Hur? Via sin klädsel. Som vi alla vet brinner Victoria för miljön och klimatet – och hon brinner för havet. Och vad passar då bättre än att bära en havsklänning? Klänningen, blå, med ett print av vatten, kommer från den svenska designerna Maxjenny Forslund, en färgstark modeskapare som på kort tid blivit en favorit i kronprinsessans garderob.

Också förra året, på samma event, bar hon Maxjennys karaktäritiska design. Även under besöket i Vietnam i våras fick en outfit av Maxjenny hänga med i det kungliga bagaget.

Klänningen som Victoria bar under Junior Water Prize tycks vara specialdesignad. Printet föreställer Östersjön, berättar Maxjenny på Instagram.

Kronprinsessan Victoria

Victoria i klänning från svenska Maxjenny!

”Crown Princess Victoria making a true statement in a dress from maxjenny! attending the award ceremony of Stockholm Junior Water Prize 2019. And yes, the water is acctually a picture of the Baltic Sea, outside my childhoods home in Skåne/Österlen. Magnific!”, skriver Maxjenny själv.

Det är inte första gången Victoria har ett dolt budskap i sin outfit. Vid nästan varje tillfälle som Östersjön står på hennes agenda bär hon blått!

Gillar du Victorias blåsa? Nedan hittar du en med ett liknande print.

Klänning från H&M

Klänning från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Victoria matchade klänningen med skor från Ralph Lauren (reklamlänk från Apprl), armband från Sophie by Sophie (reklamlänk från Apprl), Ebba Brahe Jewellery och Drakenberg Sjölin. Örhängena är signerade Theresia Hvorslev, enligt bloggen The Royals and I. 

Maxjenny om kronprinsessan Victoria

Maxjenny Forslund växte upp med en mamma som var modedesigner och pappa som var silversmed. Av det blev en dotter som gör kläder vackra som smycken.

Maxjenny är givetvis stolt att Victoria bär hennes fantastiska kreationer.

– Jag tycker ju att kronprinsessan är top notch och så duktig på att föra fram svensk design. Hon är så stilig och verkar ha en skön självkänsla.

Foto: TT