Hemligheten bakom Victorias klänning

Hemligheten bakom Victorias klänning

Victoria satsar på svensk design! Vi har koll på hemligheten bakom hennes klänning.

I veckan, den 6–7 november, genomför kronprinsessan Victoria och prins Daniel ett två dagar långt besök i Bosnien och Hercegovina. Under besöket representeras Sveriges regering av statsrådet Isabella Lövin.

Kronprinsessparet deltog på förmiddagen i en konferens i Sarajevos parlament med fokus på smarta städer, miljölösningar, luftkvalité och förnybar energi. Konferensen arrangerades av UNDP, FN:s utvecklingsprogram och Sveriges regering och på plats fanns 300 personer från privat och offentlig sektor. Victoria och Daniel besökte därefter det svenska IT-företaget System Verification i Sarajevo City Center. System Verification är ett svenskt IT-företag som är specialiserade på kvalitetsövervakning och analys med fokus på innovation, effektivitet och säkerhet. Därefter följde en guidad stadstur och trädplantering samt museibesök och utsällning.

På onsdagkvällen närvarade kronprinsessparet vid en middag tillsammans med representanter från olika organisationer som arbetar för innovation, entreprenörskap och att skapa möjligheter för unga att stanna i Bosnien Hercegovina.

Organisationerna som deltog vid middagen var dessa:

IT Girls – som består av unga bosniska kvinnor som arbetar inom FN och ser till att ge flickor och unga kvinnor möjlighet att lära sig om IT och programmering.

Institute for Youth Development (KULT) – som stödjer olika ungdomsorganisa­tioner med syftet att få fler ungdomar att stanna i landet och engagera sig i politik och entreprenörskap.

Challenge 2 Change – som ger bidrag till lovande start-ups och småföretag i Bosnien Hercegovina som inte lyckats få finansiering från andra källor.

FARMA – som är ett projekt som ämnar att öka exporten av jordbruksprodukter från BiH till den europeiska marknaden. Projektet bedrivs i samarbete med USAID.

MOZAIK – som är en stiftelse som är en ledande investerare i regionen och som stödjer och investerar i värdedrivna innovativa sociala entreprenörer.

Kronprinsessan Victoria i klänning från House of Dagmar. Credit: HeavenLM.

Det bar Victoria vid middagen

Under dagen bar Victoria vinrött från finska Andiata. På kvällen svidade hon om till en klänning av svensk design. Klänningen kommer från House of Dagmar, något som twittraren HeavenLM var först med att uppmärksamma. Den svarta klänningen med guldblommor går under namnet Dora Gold Flower.

Och ja, vi skulle ju avslöja en liten hemlighet… Vad? Klänningen är i exakt samma modell som den röda mönstrade klänning, också den från Dagmar, som Victoria bar tidigare i höst, under besöket i Danmark. Just den här modellen: hög hals, till vaden, mönster och lång ärm är verkligen det som kronprinsessan trivs allra bäst i. Hon älskar denna typ av klänning.

Och ser ni! Kronprinsessan Victoria stylar denna klänning på samma sätt. Hur? Med ett brett bälte i midjan. Anledningen till det? För att skapa en siluett som ser bättre ut på bild och då man rör sig. Detta stylingknep är både enkelt och smart. Och snyggt! Dessutom slipper man ondsinta och ovälkomna gravidrykten. Rykten som kungligheterna, tyvärr, utsätts för då plaggen ibland inte sitter exakt ”som de ska”.

Sugen på Victorias klänning? Här kan du köpa den. 

Klänning från Dagmar. Läs mer och köp här. 

Och här finns en blus i samma mönster:

Blus från Dagmar. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Foto: TT