Hertiginnan Kate har en ny frisyr med gardinlugg 2020

Kate 2020

Under en resa till Irland förra veckan visade Kate upp sin nya utseendeförändring. Hertiginnan har låtit lockarna falla! Nu har hon en helt ny frisyr.
Slå på ljud

Förra veckan gästade hertigparet av Cambridge, prins William och Kate, Irland. Den kungliga superduon var på plats i tre hela dagar och besöket på den gröna ön bjöd på ett minst sagt späckat schema. Men det var inte bara kungligheternas arbete som fick uppmärksamhet. Under besöket på Irland visade nämligen hertiginnan Catherine upp en helt ny look! Hon har en ny frisyr.

Kate har låtit de kungliga lockarna falla! Den långa luggen har fått ge vika för en kortare variant, en så kallad gardinlugg, en lång lugg som är delad på mitten och ramar in ansiktet på ett vackert och smakfullt sätt. Hon har dessutom klippt av flera centimeter på längden, nära en och en halv decimeter tycks ha försvunnit.

Kate

Kate i sin nya lugg.

Kate 2020

Kate har låtit de kungliga lockarna falla.

Luggen – en ovanlig kunglig frisyr

Kates look är otroligt chic, men också ordentligt ovanlig i kungliga sammanhang. Det är ytterst få kungligheter som väljer den. Anledningen? Lugg är en lite komplicerad frisyr, det vet alla som haft den – och det är en frisyr som kräver att man kontinuerligt klipper den, håller efter, och stylar. Kungligheterna är ju ofta utomhus, på olika uppdrag och evenemang, och att då ha en lugg som flyger hit och dit och hamnar i ansiktet är inte helt optimalt. Men visst finns det kungligheter som har testat på lugg, vår egen prinsessa, Sofia, exempelvis. Vid den här tiden förra året klippt hon en liknande lugg som den Kate har. Men den blev inte långvarig, luggen sparades snabbt ut igen.

Kates lugg

Kate 2015, i sin hyllade – och utskällda – lugg.

Det är dock inte första gången som Kate klipper lugg. Redan för fem år sedan 2015, testade hon på den halvlånga luggen. Luggen hyllades – och hatades. Och den blev inte långvarig. Nästan på en gång valde Kate att återgå till sin långa lugg, hon klippte den aldrig igen. Inte förrän nu vill säga…

Nu återstår att se om denna lugg hänger med ett tag, eller om det blir som den förra!

Sofia med lugg

Prinsessan Sofia med gardinlugg våren 2019.

Produkterna du behöver för att ha lugg – och så stylar du den

Svensk Damtidnings beautyredaktör Johanna Lejon har listat de ultimata produkterna för dig som har lugg, eller för dig som funderar på att klippa en.

Första steget är att använda en förtjockningslotion (länk till Apprl). Föna därefter luggen. Avsluta med en mjuk spray. Blir din lugg snabbt fet? Använd ett torrshampoo.  (länk till Apprl)

Förtjockningslotion. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Foto: TT