Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Highlights som ger naturligt glow till vintertrött hy

10 jan, 2020, 15:00 
AvRebecka Gustavsson
Highlighter
Känns din hud också vintertrött och tråkig vissa dagar? Då är det perfekt att investera i produkter som kan rädda en glåmig hy och få tillbaka glowet! Här tipsar vi om fem highlights som både är lätta att applicera och som hjälper dig på ett kick.
Annons

Julen är över, ett nytt år har infunnit sig och vintern har minst sagt tagit ut sin rätt. Ja, vissa dagar kan solen och värmen verkligen kännas som ett minne blott. Om du också är en av oss som känner igen sig i att huden lätt kan känns vintertött och tråkig vissa dagar så har vi några tips till dig!

För utan hjälpen av solens strålar och vitaminer gäller det att hitta genvägarna som hjälper dig på andra sätt. Ja, det finns faktiskt en enkel produkt som hjälper dig att skapa lyster och glow till ditt ansikte på ett kick – nämligen en highlighter!

Det finns många highlights på marknaden med olika formula, färg och intensitet så det gäller att hitta den som passar just dig bäst. Nedan tipsar vi om fem alternativ i puderform som är lätta att applicera.

Tips på bra borstar till en highlighter

Använd gärna en lätt fjäderborste eller en mindre mjuk borste för att framhäva din highlighter på bästa sätt. Ett tips är att applicera en highlighter med varsamhet i början tills du har bekantat dig med produkten.

Annons

Tänk även på att resultatet kan visa sig olika från person till person vilket beror på en del olika faktorer så som hudtyp och hudfärg. Men det gäller som sagt att våga testa och applicera produkten med mjuka rörelser tills du får kläm på det. Slå gärna av borsten mot en kant innan du applicerar den i ansiktet, på så vis kan du se till att du har rätt mängd produkt på den.

Kom ihåg att övning ger färdighet och när du väl har fått kläm på det så kommer du inte ångra din investering!

Fan brush från OFRA so passar till highlights

Fan brush speciellt anpassad för att applicera highlights, från OFRA Cosmetics. Här kan du köpa den. (reklamlänk)

Sminkborste från Sigma som passar för highlights

Borste som är speciellt anpassad för highlights, från Sigma. Här kan du köpa den. (reklamlänk)

Annons

Highlights i puderform som ger glow

Applicera din highlighter på de ställen där du vill bidra med ett lyft eller lyster som till exempel under ögonbrynet, i inre ögonvrån, på näsbenet, kindben och panna. En highlighter går även bra att applicera på ögonlocken som en ögonskugga för en extra skimrig look.

Du kan även lätt välja att applicera din highlighter som en naturlig look eller som en riktig party make-up.

Ett tips till dig som vill öka intensiteten i din skugga är att exempelvis jobba upp produkten i lager, eller applicera lite setting spray på borsten för att sedan plocka upp färgen och vips har du en highlighter som poppar ännu mer!

Veganska highlight från Pixi

Vegansk highlighter som ska ge ett naturligt glow, från Pixi. Här kan du köpa den. (reklamlänk)

Annons
Highlight palett från OFRA

Highlighter palett med olika färger som passar de flesta, från OFRA Cosmetics. Här kan du köpa den. (reklamlänk)

Palett med highlights från NYX

Palett med olika skimrande färger, från NYX Professional Makeup. Här kan du köpa den. (reklamlänk)

Highlight palett i olika nyanser

Palett med highlighter i olika nyanser, från L’Oréal Paris. Här kan du köpa den. (reklamlänk)

HIghlight som passar både mörk och ljus hy

Highlighter med olika färger som kommer i två nyanser för att passa olika hudtoner, från Isadora. Här kan du köpa den. (reklamlänk)

Annons