Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Historien bakom kronprinsessan Victorias klänning

14 jul, 2019, 17:19 
AvJohanna Lejon
Kronprinsessan Victoria 2019
Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon kan nu avslöja att Victorias vackra sommarklänning kommer från Stenströms!
Annons

Kronprinsessan Victoria satsar på svensk design – ännu en gång! Hennes vackra klänning, i maximodell med blommor och djur, kommer från Stenströms. (reklamlänk) Och Stenströms är faktiskt kunglig hovleverantör! På sin sajt delar man med sig av märkets historia – en historia som började med skjortor men som nu rymmer kläder som täcker alla behov.

”Året var 1899. Skräddaren August Stenström i Helsingborg var överbelastad med beställningar. Ryktet att han gjorde de bästa och mest moderiktiga skjortorna hade spritt sig och tidens eleganta herrar ville alla ha en Stenströmsskjorta. Samma år byggdes den första Stenströms fabriken – i hjärtat av Helsingborg. 1912 hade fabriken vuxit till Skandinaviens största skjortfabrik med 140 anställda”, skriver man och fortsätter:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

”I dag, drygt 100 år senare, har ryktet om vår unika kvalitet nått långt utanför landets gränser, och fortfarande görs de flesta sömnadsmomenten för hand av våra erfarna medarbetare. Varje Stenströmsskjorta genomgår över 60 arbetsmoment. Enbart kragen bearbetas i 25 olika steg för att få den speciella känsla som är så utmärkande för en Stenströmsskjorta. Produktionen har moderniserats under våra drygt 100 år, men vissa moment kan inte automatiseras om man vill göra en skjorta som skiljer sig från mängden. Och som behåller sin form, elegans och komfort år ut och år in.”

Annons

Stenströms (reklamlänk) erbjuder både herr- och damkläder. Kläderna är klassiska, välskräddade, men följer samtidigt modets utveckling. Victorias klänning finns i tre färger med liknande prints. Den kommer från märkets vår- och sommarkollektion för 2019. Victoria matchade den med örhängen från Sophie by Sophie (reklamlänk) och skor från H&M.  (reklamlänk)

Vi har sett kungligheterna i Stenström förr. Prinsessan Sofia har, bland annat, burit en poncho från märket. 

Snyggaste Stenström-plaggen i butik just nu

Just nu är det rea på flera härliga Stenström-plagg. Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut de snyggaste.

Blus Stenströms
Blus från Stenströms

Elegant t-shirt i linne från Stenströms. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Blus med knyt

Knytblus från Stenströms. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Foto: TT

Annons