Historien bakom kronprinsessans nya lilla väska

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria tycks ha en ny väskfavorit: svenska Little Liffner. Vi berättar historien bakom märket.
Annons

I veckan har kronprinsessan Victoria gästat Danmark, tillsammans med prins Daniel. Med sig i bagaget hade kronprinsessan en helt ny höstgarderob – fylld av härliga plagg från våra nordiska länder: klänningar från Valerie, House of Dagmar, By Malene Birger och Toteme, kappa från Stylein och Andiata. Och så – ett flertal nya väskor från Little Liffner (reklamlänk via Apprl) , ett svenskt accessoarmärke hon aldrig burit tidigare.

Annons
Victoria med väska från Little Liffner
Kronprinsessan Victoria i Danmark. Hennes väska är signerad Little Liffner.

Den första väskan veckan bar hon på måndagskvällen, en svart liten variant med handtag. Den andra väskan bar hon på onsdagen, en clutch i leopardmönster. Victoria är hård i sina urval, hon vet vad hon gillar och trivs i. Och Little Liffners design tycks vara en ny favorit.

Historien bakom Little Liffner

Paulina Liffner von Sydow är kvinnan bakom Little Liffner (reklamlänk via Apprl) . Hon är ursprungligen från Västkusten, Göteborg, och har en bakgrund som civilekonom och konstvetare. Efter utbildningen arbetade hon som modeassistent på modemagasin som Vecko-Revyn och ELLE.  För elva år sedan, 2008, gav hon sig in i pr-branschen. Hon jobbade med kommunikation och varumärken hos Patriksson Communication och det var där, vid sidan av arbetet med pr, som idén om ett väskmärke såg dagens ljus.

Annons
Paulina Liffner von Sydow
Pulina Liffner von Sydow, 2014.

– Det hade varit stor uppståndelse kring ’it-bagen’ som koncept i många år, och jag kände mig lite mätt på det. Jag ville ha något annat, men allt som var mer diskret var ultradyrt. Däremot var det tomt i mellansegmentet så där såg jag en möjlighet, har Paulina berättat för Dagens Industri.

I dag jobbar Paulina heltid med Little Liffner. Filosofin bakom märket är tydlig:

– Väskorna har inga loggor och jag ser dem lite som en blank canvas, där du kan projicera vad du vill på väskan. Det finns ett amerikanskt uttryck som lyder ’you wear the bag, the bag doesn’t wear you’, som jag tycker om.

Victorias clutch från Little Liffner
Clutchen från Little Liffner i närbild.
Annons

Paulinas intresse för mode då, hur vaknade det. För Metro mode berättar hon mer:

– Det har nog alltid funnits där och mina föräldrar är båda esteter på sitt sätt. Jag var inte ett barn som älskade att klä ut mig i prinsessklänningar direkt men jag kan komma ihåg hur engagerad jag var över att hitta en väldigt specifik passform på jeans till exempel och att jag verkligen föredrog vissa kombinationer av färger.

Och den egna stilen?

– I ständig förändring, men med en skräddad bas av kavajer, herrskjortor och rockar. Jag är svag för skor och har alltid ögonen öppna efter nästa älsklingspar. Dom får gärna sticka ut lite. Diskreta pumps är inget för mig.

Victoria med svart väska från Little Liffner
Victoria med svart väska från Little Liffner.
Annons

Snyggaste Little Liffner-väskorna i butik just nu

Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut de finaste Little Liffner-väskorna i butik just nu. Vilken är din favorit?

Little Liffner Focaccia

Little Liffner Little Lady Swirl

Annons

Little Liffner Baby Boss Bag

Tulip Tote

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Historien bakom kronprinsessans nya lilla väska”

  1. ludde skriver: 22 september, 2019

    Så trevligt att se att man kan bära en handväska i ett handtag. Så konstigt med alla dessa trendiga små kassar som man nyper i med två fingrar. Ser inte speciellt bekvämt ut.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar