Historien bakom kronprinsessans nya lilla väska

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria tycks ha en ny väskfavorit: svenska Little Liffner. Vi berättar historien bakom märket.

I veckan har kronprinsessan Victoria gästat Danmark, tillsammans med prins Daniel. Med sig i bagaget hade kronprinsessan en helt ny höstgarderob – fylld av härliga plagg från våra nordiska länder: klänningar från Valerie, House of Dagmar, By Malene Birger och Toteme, kappa från Stylein och Andiata. Och så – ett flertal nya väskor från Little Liffner (reklamlänk från Apprl), ett svenskt accessoarmärke hon aldrig burit tidigare.

Victoria med väska från Little Liffner

Kronprinsessan Victoria i Danmark. Hennes väska är signerad Little Liffner.

Den första väskan veckan bar hon på måndagskvällen, en svart liten variant med handtag. Den andra väskan bar hon på onsdagen, en clutch i leopardmönster. Victoria är hård i sina urval, hon vet vad hon gillar och trivs i. Och Little Liffners design tycks vara en ny favorit.

Historien bakom Little Liffner

Paulina Liffner von Sydow är kvinnan bakom Little Liffner (reklamlänk från Apprl). Hon är ursprungligen från Västkusten, Göteborg, och har en bakgrund som civilekonom och konstvetare. Efter utbildningen arbetade hon som modeassistent på modemagasin som Vecko-Revyn och ELLE.  För elva år sedan, 2008, gav hon sig in i pr-branschen. Hon jobbade med kommunikation och varumärken hos Patriksson Communication och det var där, vid sidan av arbetet med pr, som idén om ett väskmärke såg dagens ljus.

Paulina Liffner von Sydow

Pulina Liffner von Sydow, 2014.

– Det hade varit stor uppståndelse kring ’it-bagen’ som koncept i många år, och jag kände mig lite mätt på det. Jag ville ha något annat, men allt som var mer diskret var ultradyrt. Däremot var det tomt i mellansegmentet så där såg jag en möjlighet, har Paulina berättat för Dagens Industri.

I dag jobbar Paulina heltid med Little Liffner. Filosofin bakom märket är tydlig:

– Väskorna har inga loggor och jag ser dem lite som en blank canvas, där du kan projicera vad du vill på väskan. Det finns ett amerikanskt uttryck som lyder ’you wear the bag, the bag doesn’t wear you’, som jag tycker om.

Victorias clutch från Little Liffner

Clutchen från Little Liffner i närbild.

Paulinas intresse för mode då, hur vaknade det. För Metro mode berättar hon mer:

– Det har nog alltid funnits där och mina föräldrar är båda esteter på sitt sätt. Jag var inte ett barn som älskade att klä ut mig i prinsessklänningar direkt men jag kan komma ihåg hur engagerad jag var över att hitta en väldigt specifik passform på jeans till exempel och att jag verkligen föredrog vissa kombinationer av färger.

Och den egna stilen?

– I ständig förändring, men med en skräddad bas av kavajer, herrskjortor och rockar. Jag är svag för skor och har alltid ögonen öppna efter nästa älsklingspar. Dom får gärna sticka ut lite. Diskreta pumps är inget för mig.

Victoria med svart väska från Little Liffner

Victoria med svart väska från Little Liffner.

Snyggaste Little Liffner-väskorna i butik just nu

Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut de finaste Little Liffner-väskorna i butik just nu. Vilken är din favorit?

Little Liffner Focaccia

Focaccia. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Little Liffner Little Lady Swirl

Little Lady Swirl. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Little Liffner Baby Boss Bag

Baby Boss Bag. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Tulip Tote

Two Way Tulip Tote Bag. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: