Ingrid Alexandras otippade fascination för de svenska prinsessorna

Ingrid Alexandra

Norska Ingrid Alexandra har hittat sina två kungliga stilikoner – prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine. Nu inspireras hon av ännu en outfit!

I veckan har norska prinsessan Ingrid Alexandra varit ute på uppdrag – tillsammans med farmor, drottning Sonja. Schemat för dagen var att besöka Ingrid Alexandras Skulpturpark i Oslo, för att kolla in de nya skulpturerna.

Ingrid Alexandra

Ingrid Alexandra i kjol från Cathrine Hammel och skor från Superga.

Ingrid Alexandras nya outfit – inspirerad av svenska Madeleine

Dagen till ära satsade den norska sessan på en ny outfit: beige kjol, beige finstickad tröja och en blå kappa. På fötterna bar hon vita sneakers från Superga. Känner ni igen outfiten? Ja, vi har faktiskt sett den förr! När? Den 14 juli i år, på Öland. Men då satt den på prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleine

Madeleine i juli 2019, iförd tröja och kjol från Cathrine Hammel.

Kjolen, och toppen, kommer från norska Cathrine Hammel (reklamlänk från Apprl), en designer som ända sedan 90-talet har klätt kvinnor i enkla, eleganta kläder av skandinavisk design. Kollektionerna kännetecknas av en distinkt färgpalett, sköna material och en bekväm passform. Cathrine Hammel själv har en bakgrund inom Bauhausfilosofin, en rörelse inom formgivning och arkitektur med stort fokus på funktionalism. Den tydliga, enkla estetiken återspeglas i hennes design.

Kjol

Kjol från Cathrine Hammel. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Superga

Sneakers från Superga. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Även de vita Superga-skorna har burits av svenska kungligheter – både drottning Silvia och prinsessan Sofia har ett par Superga i sina kungliga garderober.

Tidigare tittat på prinsessan Sofia

Det är inte första gången Ingrid Alexandra inspireras av de svenska prinsessorna. Förra gången hon skulle klä sig inför något stort, då var det konfirmationen, fick prinsessan Sofia stå för inspirationen.

Ingrid Alexandra

Ingrid Alexandra i klänning från Self Portrait…

På kvällen efter konfirmationen fotograferades Ingrid Alexandra och resten av kronprinsfamiljen utanför slottet Skaugum. Då var Ingrid Alexandra klädd i en fotsid vit blåsa signerad Self Portrait.

Self Portrait (reklamlänk via Apprl)  (reklamlänk från Apprl)är ett Londonbaserat märke som grundades 2013 av Han Chong som är en före detta Central Saint Martin elev. Designen kännetecknas av mjuka flickaktiga silhuetter blandat med skarpa androgyna linjer.

… en klänning vi tidigare sett på prinsessan Sofia (och ännu tidigare på hertiginnan Catherine).

Även då hade vi sett klänningen förr – på prinsessan Sofia.

Nu undrar vi förstås vem som får stå för inspirationen nästa gång? Blir det gudmor, kronprinsessan Victoria?

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: