Inspireras av Victoria – så bär du färgglada kavajen

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria fortsätter att satsa på kavajer. Denna gång väljer hon en rosa variant från Rodebjer.

Tisdagen den 7 april deltog kronprinsessan och prins Daniel på ett digitalt seminarium om årets Pep-rapport, arrangerat av Generation Pep.

Den 31 mars släpptes Pep-rapporten 2020, en av de mest heltäckande granskningarna av barn och ungas hälsa i Sverige. Rapporten visar att endast 14 procent av de barn och ungdomar som ingått i studien rör på sig i den utsträckning de behöver, samt äter tillräckligt mycket av det som kroppen mår bra av.

I undersökningen har över 9000 barn och ungdomar i åldrarna 4-17 år svarat på frågor om hur de tränar och rör på sig, vad de äter och hur faktorer runt omkring barnen hänger samman med levnadsvanorna. Bakom undersökningen står Generation Pep och studien genomförs med stöd av Hjärt-Lungfonden. SOM-institutet vid Göteborgs Universitet har genomfört undersökningen. I arbetet med rapporten har även en rad forskare och experter deltagit i en rådgivargrupp.

Daniel och Victoria på Haga Slott, april 2020. Victoria bär kavaj från Rodebjer.

Victorias rosa kavaj – från Rodebjer

Under det digitala seminariet, som Victoria och Daniel följde från Haga Slott, bar Victoria en rosa kavaj från svenska Rodebjer (ser ni hur hon matchar rapporten?). Gillar du den? Här finns en nästan likadan! Kavajen har några år på nacken, och Victoria har använt den flitigt.

Just den färgglada kavajen är helrätt våren 2020. Och i butikerna finns flera riktigt fina alternativ just nu, nedan har vår moderedaktör valt ut några varianter.

Men, hur stylar man då den färgglada kavajen? Bär den till jeans eller sköna kostymbyxor, välj en t-shirt under, eller en tunnstickad kashmirtröja. På fötterna då? Kör loafers eller sneakers!

Rosa kavaj

Kavaj från Ivy & Oak. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Röd kavaj

Röd kavaj från Hunky Dory. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Kavaj från H&M

Mönstrad kavaj från H&M. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Röd kavaj från Arket

Röd kavaj från Arket. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Kavaj By Malina

Grön kavaj från By Malina. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Röd kavaj från Ivy & Oak

Röd kavaj från Ivy & Oak. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Foto: Kungliga hovstaterna