Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Inspireras av Victorias snygga basplagg – just nu på rea

27 jun, 2019, 12:00 
AvJohanna Lejon
Victoria i plagg från Marville Road
Basplaggen går aldrig ur tiden! De är moderna säsong efter säsong. Flera av de svenska prinsessornas favoriter kommer från märket Marville Road.
Annons

– Jag vill klä kvinnorna, inte bara sälja kläder till dem, det är framtiden i den här branschen. Aktiva kvinnor med massor av järn i elden måste ständigt prioritera saker framför andra för att hinna med allt de vill i livet, berättar Jenny Holmén för Svensk Damtidning.

Jenny är kvinnan som levde juristliv i London och saknade feminina affärskläder för kvinnor. Det fick henne att lämna juristkarriären och starta klädmärket Marville Road. (reklamlänk)

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I dag klär hon mängder av kvinnor, däribland prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria.

– Jag vill skapa kläder som är tidlösa. Mina kollektioner består av allt fler basmodeller som alltid ska finnas på lager. Det hoppas jag ska leda till mindre behov av rea och mindre slit- och slängkultur. Den här måste branschen förändras och bli sund igen. Det vill jag bidra till!

Hur kommer det sig kungafamiljen bär dina kläder?

– Prinsessornas (Victoria och Sofia reds. anm.) stylister letar ju ständigt svenska varumärken och det är jättekul att de väljer vårt märke. Med tanke på att de har allas ögon på sig så behöver de ju verkligen få känna sig trygga med att ett plagg de bär sitter både snyggt och är bekvämt när de ska ut och leverera, och då känns det ju extra kul att de väljer plagg från Marville Road eftersom det är mina grundtankar med alla våra plagg. Eftersom vi arbetar nära deras stylister så hör jag ju prinsessornas egna önskemål och krav, och även om det handlar mycket om utseende så handlar det likaväl hos dem, precis som för andra av våra kunder, om att det ska vara bekvämt och att de ska kunna fokusera på sina respektive uppdrag, och inte behöva vara rädda för att plagget skrynklar eller sitter trist.

Annons

– Jag försöker skapa tidlösa nyckelplagg som enkelt ska kunna kläs upp och ned och som vår kvinna kan ha länge i sin garderob. Varje plagg ser jag som en legobit, och med ett litet antal plagg ska man lätt kunna bygga ihop olika kombinationer och variera för förnyelse. Varje säsong adderar vi dessutom nya färger och mönster som enkelt kombineras med våra klassiska produkter som finns året om. Knytskärp, kvinnliga skärningar och detaljer ser man genomgående. Materialen vi tillverkar kläderna i är alltid strykfria och kan tvättas i maskin, allt för att våra kunder ska spara tid, utan att kompromissa med sin stil!

Just nu är flera av Marville Roads klassiska basplagg på rea. (reklamlänk) Flera av modellerna har burits av kronprinsessan Victoria (se bilden ovan).

Klassiska basplagg på rea

Marville Road topp Thelma
Blus från Marville Road

Topp i modellen Oliviette. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Foto: TT

Annons