Känslig hud med rodnad? Här är produkten som hjälper

Meghan Markle

Har du en känslig hy som lätt blir torr? Då måste du bara inspireras av Meghan och klicka hem hennes favoritserum.

Ett serum används efter rengöring (och toner!) men före din ansiktskräm.

”Serumet fungerar som en katalysator, dvs förstärker din övriga hudvård och gör de efterföljande produkterna mer effektiva. Serumet når djupast ner i huden av dina produkter och ger därmed också bäst effekt på hudens levande celler. En återfuktande creme vårdar och skyddar epidermis, hudytan, medan serumet bygger upp en bra hudhälsa längre ner i dermis. Det balanserar hudens funktioner och stärker huden”, förklarar hudvårdssajten Skincity.se.

Nu när hösten närmar sig är det många som är torra. En stor del av svenskarna har en känslig hy som lätt blir röd. Men visst finns det lösningar på det problemet. Genom att använda just ett serum, exempelvis. Och här kan du som har en känslig hy faktiskt låta en kunglighet guida dig rätt i djungeln av all hudvård. Meghan använder nämligen själv ett serum för just den känsliga, och rodnade, huden. Meghans favoritserum går under namnet Decleor Aromessence Rose D’Orient Soothing Serum. (länk till Apprl)

Meghan Markle

Det här är ett serum för känslig hud som omedelbart lugnar rodnader och gör huden mjuk och behaglig. Huden blir mer motståndskraftig mot yttre påfrestningar och hudens ytliga blodkärl stärks. Serumet har dessutom en anti-inflammatorisk effekt. Så, hur använder man det då? Jo! Applicera 2-3 droppar av serumet varje morgon och kväll, över ansikte och hals innan du applicerar din ansiktskräm.

Serum från Decleor

Serum från Decleor. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Och det bästa av allt? Oljorna i serumet är ”torra”, de förorsakar därmed inte någon  blankhet och täpper heller inte till porerna.

Foto: TT