Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kates hyllning till Sverige – härliga detaljen på nya fotot

24 mar, 2020, 10:41 
AvJohanna Lejon
Hertiginnan Catherine väljer svensk design. På en ny bild bär hon en tröja från Fjällräven!
Annons

I söndags, den 22 mars 2020, var det mors dag i Storbritannien. Hertiginnan Catherine, Kate, firade med att lägga ut en bildserie på sin egen mor, Williams mamma Diana och ett mors dags-kort från sonen George i sociala medier. Kate lade också upp en ny bild på sig själv, springandes med lilla Charlotte på ryggen.

Bilden är oerhört fin, och visar hur avslappnade de kungliga kan vara. Att de, vid sidan av sina ovanliga yrkesroller, faktiskt lever helt normala familjeliv, precis som många av oss andra!

På fotot bär hertiginnan en mjuk stickad tröja. Och vet ni, tröjan är faktiskt av svensk design. Den kommer från Fjällräven.

Kate
Kate i tröja från Fjällräven.

Har ni förresten koll på Fjällräven, det svenska märket som startades utifrån en mans vision, visionen att göra naturen mer tillgänglig för oss människor?

Annons

”Åke Nordin föddes i Örnsköldsvik 1936, mitt på Höga Kusten med kuperat landskap, djupa skogar och vacker kustlinje. Redan som liten väcktes hans kärlek till naturen och friluftslivet, och det var under ett av hans många äventyr som fröet som senare skulle bli Fjällräven slog rot i hans medvetande.

Idén sprang ur ren nödvändighet: han behövde en ryggsäck som kunde rymma all hans utrustning, och som satt skönt på ryggen. Med hjälp av sin mammas symaskin och sin pappas verktygslåda tillverkade den 14-årige Åke en avlastande träram som 10 år senare skulle bli startskottet på Fjällrävens resa. 1960 grundade Åke nämligen Fjällräven och lanserade sin första produkt som inte helt oväntat var en ryggsäck. Den här gången med en aluminiumram.

Under 1960- och 70-talet utvecklas Fjällrävens produktsortiment i rasande fart. Åkes envisa arbete med att hitta nya praktiska lösningar för människor att kunna njuta mer av naturen resulterar i en hel rad nya tält, sovsäckar, jackor och byxor. Bland många ikoniska produkter som introduceras märks till exempel Grönlandsjackan, Expedition Down Jacket och Kånken-ryggsäcken. Nästan var och varannan svensk, från erfarna vandrare till entusiastiska naturvänner, använder Fjällrävens produkter för både små och stora äventyr”, skriver Fjällräven själva på sin sajt, om sin historia.

Annons

Kates snygga stickade tröja är helrätt våren 2020. En liknande finner du bland annat här!  (reklamlänk)

Tröja från Soft Goat

Kate i rosa kostym

Vid sidan av den här bilden så har Kate faktiskt varit ute och jobbat i dagarna. Den 19 mars besökte hon och William Ambulance Service Call center i Croydon, södra London.

Annons

Enligt modebloggen What Kate Wore kommer Kates snygga kostym från Marks & Spencer. Gillar du den rosa kavajen? Kolla då in dessa snygga alternativ!  (reklamlänk)

Vill du ha en hel rosa kostym ska du kolla in denna! (reklamlänk)

Foto: TT, Kensington Royal

Annons