Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Klicka hem Victorias snygga knytblus – nu på rea

26 jun, 2019, 18:00 
AvJohanna Lejon
Kronprinsessan Victoria i knytblus
Kronprinsessan Victoria är superförtjust i sin knytblus från Camilla Thulin. Just nu finns en liknande på rea! Vi vet var du hittar den.
Annons

Tidigare i våras, närmare bestämt torsdagen den 11 april, närvarade kronprinsessan vid invigningen av Baltic Sea Science Center på Skansen i Stockholm. Kronprinsessan inledde invigningen med att få en visning av Baltic Sea Science Center, hon hälsades välkommen av Anna Björn, enhetschef på Skansens Zoologiska avdelning samt chef för Baltic Sea Science Center, som inledde med att visa centrets akvarier – bryggakvariet, stimfiskakvariet, rovfiskakvariet, cylinderakvariet och habitatakvarierna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Därefter besökte Victoria utställningen Land och hav som visar hur människan och havet påverkar och är beroende av varandra.

”Det här kunskapscentret handlar om Östersjön; om livet under ytan på vårt unika innanhav. Men i grund och botten handlar det ju lika mycket om oss själva: om vår historia, vår framtid och vårt ansvar för en miljö som vi är helt beroende av. På samma sätt som vi är beroende av Östersjön, är Östersjön beroende av oss”, sa hon i sitt öppningstal och fortsatte:

Annons

”En del kan göras i ett effektivt reningsverk, men inte allt. Det blir så tydligt. Det som spolas ner i våra avlopp påverkar hela ekosystem. Det finns verkligen ett samband mellan hudkrämen och havsbottnen. Men lika tydligt är, att det går att påverka. Både i stor skala och i det lilla, vardagliga.”

Victoria i kostym från Rodebjer
Victoria i kostym från Rodebjer och blus från Camilla Thulin.

Kronprinsessans snygga knytblus i blått – från Camilla Thulin

På sig under invigningen hade kronprinsessan Victoria en blå kostym från Rodebjer. Kostymen, med dubbelknäppt kavaj, har hon burit ett flertal gånger förr. Blusen, som hon bar under den dubbelknäppta kavajen, var dock ny för säsongen och kommer från Camilla Thulin. Just nu finns en liknande på rea. Den hittar du här. 

Blus från Camilla Thulin

Blus från Camilla Thulin. ANNONS Läs mer och köp här. 

Knytblusen är ett klassiskt kungligt plagg. Kronprinsessan Victoria har ett flertal hemma i sin kungliga garderob. 2018 blev dock plagget ett riktigt statementplagg i och med #knytblus-upproret i sociala medier. Det hela skedde efter att den dåvariga ständiga sekreteraren Sara Danius hoppat av Svenska Akademien. Kvinnor över hela världen klädde sig i knytblus, Sara Danius signaturplagg, och fotade sig själva för att markera sin sympati för Danius – och för kvinnokamp i stort.

Annons

Såhär har Sara Danius själv berättat, för ELLE, om sitt favoritplagg:

– Jag hittade en knytblus hos Anna Holtblad och kände att det skulle vara roligt att skoja till det lite och klä mig i knytblus, pennkjol och högklackat. Lite grann à la Margaret Thatcher – fast på kul. Alla andra hade jeans och t-shirt. Studenterna tyckte att det var roligt och jag fortsatte sedan att köpa en ny knytblus varje säsong.

Camilla Thulin har faktiskt designat en knytblus i samarbete med just Sara Danius. Och på tal om Camilla. Kronprinsessan Victoria har flera ANNONS Thulin-klänningar i den kungliga garderoben. Och just nu har Camilla Thulin rea på flera liknande. Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon har valt ut de finaste.

Snyggaste plaggen från Camilla Thulin på rea just nu

Klänning från Camilla Thulin

Klänning från Camilla Thulin. ANNONS Läs mer och köp här. 

Klänning från Camilla Thulin

Blommig klänning från Camilla Thulin. ANNONS Läs mer och köp här. 

Blå klänning från Camilla Thulin

Blå klänning från Camilla Thulin. ANNONS Läs mer och köp här. 

Foto: TT

Annons