Kolla in prislappen på Madeleines nya klänning

Prinsessan Madeleine 2020

Internationell design – igen! Prinsessan Madeleines nya klänning kommer från Zimmermann.

Wow, vilken underbart snygg bild på prinsessan Madeleine som det svenska hovet släppte i dag, den 10 juni. I dag fyller vår svenska prinsessa 38 år.

Fotot är, av allt att döma, taget i Florida, där prinsessan Madeleines sedan en tid bor tillsammans med maken Chris O’Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne.

Men, eftersom detta är den kungliga modebloggen: låt oss fokusera på det prinsessan har på sig. Svensk Damtidning var först med att avslöja att prinsessan Madeleine bär en klänning från Zimmermann.  (reklamlänk från Apprl)

Märket är välkänt i kungliga kretsar och har burits av en rad andra kungligheter, förutom Madeleine. Däribland danska Mary, nederländska drottning Máxima och brittiska prinsessan Beatrice.

Madeleine

H.K.H. Prinsessan Madeleine i klänning från Zimmermann.

Zimmermann är ett märke från Australien och grundades av systrarna Nicky och Simone Zimmermann. Duons kreationer andas sofistikerad femininet, öga för detaljer och kärlek till färg. Zimmermanns specialitet är romantiska, lite bohemiska, klänningar.

Prinsessan Madeleines klänning går under namnet Wayfarer Belted Floral-print Linen Mini Dress In Cream. Den har en prislapp på 500 euro, alltså 5 200 kr.

Klänningen finns inte längre i butik men här finner du mängder av andra otroliga Zimmermann-kreationer.  (reklamlänk från Apprl)

Gillar du mönstret? Ida Sjöstedts sommarkollektion (reklamlänk från Adtraction) har ett liknande.

Foto: Kungliga Hovstaterna