Kronprinsessan bär säsongens snyggaste skor – köp dem här

Kronprinsessan Victoria i sneakers

Kronprinsessan Victoria satsar på skor som är både snygga och sköna. Hennes nya vita sneakers är nya för säsongen och kommer från danska märket By Malene Birger.

Under torsdagen den 22 augusti gästade kronprinsessan Victoria Simrishamn för höstens första riktiga kungliga uppdrag. Östersjöns mående stod på agendan och under dagen diskuterade man så kallat ”spökgarn”, ett problem som handlar om att fiskar fastnar i gamla fiskeredskap på havets botten, inte kan komma loss och svälter ihjäl som följd av detta.

– Det är en stor och viktig fråga. Det är väldigt komplicerat, med spökgarn till exempel, som vi har lärt oss om under dagen. Det är en miljöfråga med väldigt många bottnar, sa kronprinsessan till Kvällsposten i samband med besöket i Simrishamn.

Kronprinsessans späckade dag i Simrishamn

Victoria hade, i vanlig ordning, en späckad dag. Agendan innehöll flera punkter och stopp. Dagen inleddes med en introduktion till ämnet av Havs- och vattenmyndighetens generaldirektör Jakob Granit samt en presentation av Marint centrums verksamhet av utvecklingsansvarig Madeleine Lundin.

– Vi hade ett intensivt program men allt har klaffat perfekt och jag uppfattade att kronprinsessan var mycket nöjd med dagen, berättade Madeleine Lundin, utvecklingsansvarig på Marint centrum efter besöket.

Hon fortsatte:

– Kronprinsessans engagemang för Östersjöns miljö är stort och hon arbetar aktivt med olika havsmiljöfrågor, vilket betyder att hon är väl insatt i grunderna. Det känns bra att vi kunde bidra till att ge kronprinsessan mer kunskap genom att dela med oss av våra erfarenheter.

Är du mer nyfiken på besöket – och vill höra kronprinsessan Victoria beskriva det i egna ord – kan du göra det här nedan, i klippet!

Därifrån kommer kronprinsessans randiga kavaj – och vita sneakers

Som så ofta var kronprinsessan väl förberedd inför torsdagens uppdrag. Inte bara kunskapsmässigt utan också klädmässigt. Hon inledde dagen i pumps, från Rizzo (länk till butik), men svidade därefter om till ett par mer bekväma sneakers. Skorna, vita och i skinn, är nya för säsongen och kommer från Victorias danska favoritdesigner Malene Birger och hennes By Malene Birger.  (länk till butik)

Victorias pumps

Kronprinsessan Victoria inledde dagen i pumps…

Victoria i sneakers

… men avslutade den i sneakers – ett par nya sådana från By Malene Birger.

Just vita sneakers i en enkel modell (som kronprinsessans!) är helrätt i höst. Kombinera dem med ett par jeans, en dressad kostymbyxa eller en klänning! Den mjukt stickade tröjan (länk till butik) är också perfekt till!

Sneakers Malene Birger

Skor från By Malene Birger. Läs mer och köp här. 

Victorias randiga kavaj förresten – den kommer från Lexington. (länk till butik) Kronprinsessan Victoria har, för övrigt, använt By Malene Birger (länk till butik) flitigt i flera år. Den här svarta väskan är en favorit.  (länk till butik)

Kronprinsessan Victoria i solglasögon från Michael Kors.

Kronprinsessan Victoria i solglasögon från Michael Kors.

Och när det kommer till de andra accessoarerna då, vad valde vår kronprinsessa? Hennes snygga solglasögon är signerade Michael Kors och hennes vackra silverarmband kommer från Ebba Brahe Jewellery och Sophie by Sophie. Örhängen är från danska Dulong.

Victorias vackra armband från bland annat Sophie by Sophie.

Victorias vackra armband från bland annat Sophie by Sophie.

Solglasögon

Solglasögon från Michael Kors. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Armband med hjärta

Armband från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Foto: TT