Kronprinsessan Victorias randiga knytblus – tillbaka i butik

Kronprinsessan Victoria

Ett plagg ni läsare uppskattar lite extra är kronprinsessan Victorias snygga randiga knytblus från Gant. Nu finns den åter i butik.

Knytblusen är ett klassiskt kungligt plagg. Kronprinsessan Victoria har ett flertal hemma i sin kungliga garderob. 2018 blev dock plagget ett riktigt statementplagg i och med #knytblus-upproret i sociala medier. Det hela skedde efter att den dåvariga ständiga sekreteraren Sara Danius hoppat av Svenska Akademien. Kvinnor över hela världen klädde sig i knytblus, Sara Danius signaturplagg, och fotade sig själva för att markera sin sympati för Danius – och för kvinnokamp i stort.

Såhär har Sara Danius själv berättat, för svenska ELLE, om sitt favoritplagg:

– Jag hittade en knytblus hos Anna Holtblad och kände att det skulle vara roligt att skoja till det lite och klä mig i knytblus, pennkjol och högklackat. Lite grann à la Margaret Thatcher – fast på kul. Alla andra hade jeans och t-shirt. Studenterna tyckte att det var roligt och jag fortsatte sedan att köpa en ny knytblus varje säsong.

Kronprinsessan Victoria i blus från Gant

Kronprinsessan Victoria på besök i Helsingborg – iförd blus från Gant.

Kronprinsessan Victorias knytblus

En knytblus-favorit i kronprinsessan Victoria garderob är den randiga knytblusen, från svenska Gant. (länk till butik)Den tycks ni läsare uppskatta lite extra. Nu finns den åter i butik, men i två andra färgställningar än den Victoria har.

Blus från Gant

Randig blus från Gant. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Randig blus från Gant

Randig blus från Gant. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

En enfärgad version av blusen går också att klicka hem (för dig som inte gillar mönster) – den finns i rött, vitt och blått! (länk till butik)

Läs mer:

Stylingtricket! Så förnyar Victoria den klassiska knytblusen

Här klickar du hem Victorias supersnygga statementblus

Kolla in Victorias ovanliga styling – därifrån kommer hennes snygga jacka

Foto: TT