Kronprinsessan Victorias stylist avslöjar sina stilknep

Tina Törnquist

Kronprinsessan Victoria har Tina Törnquist, sin stylist och kammarjungfru, att tacka för sin säkra look. Nu avslöjar Tina sina bästa stiltips!

Kronprinsessan Victoria är utan tvekan en av Europas allra bäst klädda kungligheter. Hennes stil utvecklas ständigt – och hon vågar testa nytt. Kvinnan bakom Victorias snygga look heter Tina, Tina Törnquist, och hennes titel är kammarjungfru, eller stylist i dagligt tal.

Tina har arbetat med Victoria i många år, sedan 2008. Innan hon slog sig ihop med kronprinsessan arbetade hon hon skräddare och mönsterkonstruktör. Hon har även suttit i juryn för Damernas Värld Guldknappen, 2018.

Och det är för tidningen Damernas värld, i en intervju, som Tina Törnquist avslöjar sina allra bästa stilknep. Vilka det är? Jo!

Tina Törnquist

Tina Törnquist på Camilla Thulins modevisning 2020.

Det första är ”Våga klä upp dig”!

– Om det är fest, klä upp dig! Gör dig så fin du bara kan och passa på att glittra. Se det som en fin gest gentemot den som håller i festen eller galan. De gör sitt yttersta för dig, så det är det minsta man kan ge tillbaka, säger Tina till Damernas värld.

Det andra? ”Respektera klädkoden”.

– Ta alltid reda på klädkoden och följ den!, slår Tina fast.

Och sist men inte minst: ”Välj kläder som du är bekväm i”.

Victoria Daniel

Tina Törnquist arrangerar Victorias och Daniels bröllopsfoto.

– Klä dig i något som du trivs i. Med rätt outfit kan man hitta säkerhet i sig själv. Den bästa festklänningen kan få dig att lysa inifrån och ut. Det är det som är så fantastiskt med kläder.

– Dessa tips är tidlösa och med dem klarar man sig i alla sammanhang, lägen och väder, avslutar Tina i Damernas värld-intervjun.

Foto: TT