Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias oväntade val för Estelle – därför chockade hon alla

15 jun, 2020, 18:00 
AvJohanna Lejon
Victoria Daniel och Estelle
För åtta år sedan skedde något som fick många att reagera. Vad? Prinsessan Estelle kläddes i superdyra kläder. Minns ni setet från Baby Dior?
Annons

Det ska böjas i tid!

Vi är vana att se våra kronprinsessor, prinsessor och drottningar iklädda dyra designerplagg. Och vissa sessor börjar med märkeskläder tidigare än andra… Prinsessan Estelle exempelvis.

Svensk Damtidning kunde, våren 2012, avslöja att lilla Estelle vid det första officiella framträdandet på slottsbalkongen på kungens födelsedag, var klädd i märket Baby Dior – från topp till tå (mössa, kappklänning och strumpor!).

Gulligt såklart… Men inte helt billigt. Smakar det så kostar det brukar man ju säga. Och kostade – det gjorde det. Bara den minililla kappan gick loss på nästa 2000 kronor. Mössan och strumporna landade runt tusenlappen.

Estelle
Estelle på slottsbalkongen 2012 – från topp till tå i Baby Dior.

Valet chockade många. Och en hel del arga röster höjdes. Var det verkligen okej att klä en två månader gammal prinsessa i kläder för tusentals kronor?

Annons

Men Victoria och Daniel har, trots det, fortsatt att välja ganska dyra plagg till sina små. Några månader senare syntes Estelle i ytterligare ett Dior-plagg. En vit vinteroverall.

Och fler flotta kläder har det blivit för de kungliga småttingarna. Franska Bonpoint (reklamlänk), också det med kläder för tusentals kronor, är ett favoritmärke vi ofta ser Estelle och Oskar i.

Nu i februari bar prinsessan Estelle en klänning från just Bonpoint (reklamlänk) som gick loss på närmare 7 000 kronor.

Estelle
Prinsessan Estelle 2020 – i klänning från Bonpoint.

En person som kan en hel del om kungliga barnkläder är barnklädesexpertern Johanna Engberg.

Och på tal om Estelles stil… Minns ni att sessan redan några månader gammal startade en modetrend? Rosett-trenden.  (reklamlänk)

Under sina första tre år hade prinsessan Estelle nästan alltid en liten rosett i håret. Bedårande sött, givetvis. Men också rejält trendsättande.

– Prinsessan Estelle har gång på gång skapat rosett-trenden, brättade Johanna Engberg då.

Johanna Engberg, som då drev barnklädesbutiken By Engberg, sålde i denna veva nära 40 000 hårrosetter.

Rosett från Petite Olivia. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Foto: TT

Annons