Lars Wallin samarbetar med Stina Wirsén – gör exklusiva scarfs

Designgeniet och klädskaparen Lars Wallin har ett nytt projekt på gång. Nu samarbetar han med hyllade illustratören Stina Wirsén. Kolla in bilderna!

Stina Wirsén är en av de mest välkända illustratörerna i Sverige, och har, genom åren, mottagit en rad olika priser för sina verk.

Lars Wallin, i sin tur, är en av Sveriges mest erkända couturedesigners (och firar dessutom 30 år som designer hösten 2020). Han har designat klänningar åt flera kungligheter, bland annat vår egen Victoria, men är nu även aktuell med en mer kommersiell linje vid namn Lars Wallin V. Dessutom har Lars och Stina bestämt sig för att slå sina påsar ihop och göra ett nytt samarbete – i modets namn!

Stina Wirsén och Lars Wallin.

Bakgrunden till samarbetet är att Lars alltid har beundrat Stina som person och illustratör och ja, det var faktiskt så som idén till att göra en limiterad upplaga av scarfs – med Stinas tolkningar av Lars couture som motiv – föddes. Illustrationerna är tecknade med tusch och akvarell. Stina har även färglagt vissa detaljer i originalen med bladguld.

– Glitter och glamour är något som jag och Lars har gemensamt, livet är för kort för att inte njuta av det till fullo!, berättar Stina.

Kollektionen utmynnade i fyra scarfs varav tre baseras på Stinas illustrationer och en är Lars egna.

Lars Wallin x Stina Wirsén – se samarbetet

Lars Wallin x Stina Wirsén-scarfsen är gjorda av 100 procent silke och de finns att köpa här så länge de begränsade lagret räcker. 

Foto: TT, Lars Wallin