8 lätta och återfuktande dagkrämer som ger huden fin lyster!

Ansiktskrämer för sommarhy

Vi utsätter huden för flera påfrestningar under sommaren. Återfukta och få härligt lyster med hjälp av en lätt dagkräm. Vi tipsar om 8 favoriter!

Under sommaren kan huden lätt torka ut. Vi rör oss mer utomhus och utsätter vårt ansikte för mer vind och sol. Då är det viktigt att fylla på med fukt!

Därför ska du återfukta med dagkräm

Eftersom vi vistas utomhus bör vi också ta hand om våra lipider. Lipiderna hjälper huden att bygga upp en skyddande barriär och gör den mer motståndskraftig. Det är viktigt med bra solskydd men också att börja dagen genom att fuktboosta huden så den lätt står upp mot dagens påfrestningar och behåller sin lyster. Här är 8 favoriter just nu:

Estelle & Thilde dagcreme

1. En mild dagkräm från Estelle & Thild, passar för känslig hy som kan behöva lite extra vård på sommaren. Här kan du köpa den (länk till butik)

Idun dagcreme
Ole Henriksen dagcreme

2. Idun Minerals dagkräm innehåller glycerin och PCA som binder fukt naturligt. En blandning av vitamin C, E och folsyra skyddar din hud mot stress. Här kan du köpa den (länk till butik)

3. Överös huden med vitaminer och fukt med denna dagkräm från Ole Henriksen. En gel-kräm som ger lyster och minskar synligheten av linjer i ansiktet. Här kan du köpa den (länk till butik)

Eucerin dagcreme

4. En dagkräm och solskydd i ett, från Eucerin. Krämen är lätt på huden och sjunker snabbt in samt jämnar ut och minskar risken för nya pigmentfläckar. Här kan du köpa den (länk till Apotek Hjärtat)

Clinique dagcreme
Huxley dagcreme

5. En gelkräm med aktivt aloevatten som hjälper huden att återfukta sig själv, från Clinique. Rik på hyaluronsyra som ger en riktig fuktboost. Här kan du köpa den (länk till butik)

6. En anti-aging kräm, från Huxley med uppljusande effekt på huden. Ger härlig lyster och ett effektivt skydd mot skadliga föroreningar och miljöskador. Här kan du köpa den (länk till butik)

NCP essentials dagcreme

7. En ultralätt dagkräm med krämig konsistens från N.C.P Essentials, som ger lyster och spänst till huden. Innehåller Clotholine™ som förebygger ålderstecken. Här kan du köpa den (länk till butik)

Paulas choise dagcreme

8. Paula´s Choice har tagit fram denna dagkräm med SPF 30 som skyddar och lugnar röd, irriterad hud. Här kan du köpa den (länk till butik)

LÄS MER:

Nattkrämer som återfuktar och vårdar din sommarhy

11 snygga kaftaner till sommaren

16 härliga sommarparfymer