Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så får du till den lyxiga stilen – 13 tidlösa köp till budgetpris

19 apr, 2021, 09:54 
AvCecilia Persson
lyxig stil till budgetpris
Det finns några säkra knep för att få dina outfits att se mer lyxiga och exklusiva ut – och faktum är att det går att använda dem även med en liten budget.
Annons

Din garderob behöver varken ha kostat en förmögenhet eller vara fylld med märkeskläder för att din stil ska upplevas som exklusiv. Det finns några trick att ta till för att få en riktigt lyxig stil – samtidigt som du fortfarande har pengar över till annat. Vi har samlat de bästa knepen samt köpen nedan!

snygg outfit med kavaj svarta byxor och vit tshirt

5 tips för en lyxig och exklusiv stil

1. Välj rätt snitt och passform på plaggen

Trender i all ära, men faktum är att de flesta av oss tänker på mer klassiska plagg än trendplagg när det kommer till lyxigt mode. Plagg som av många upplevs som exklusiva kan till exempel vara en kappa med ett vackert snitt, en tidlös kavaj eller ett bra riktigt välsittande kostymbyxor.

Annons

Som vi har nämnt tidigare så behöver plagg som ser lyxiga ut inte nödvändigtvis kosta skjortan, men om du väljer att lägga några extra kronor på vissa nyckelplagg så är det ännu mer rimligt att välja tidlösa modeller och typer av plagg som du kan använda under många år framöver.

beige kappa med knytning

Den här kappan har klassiska slag, stora fickor fram samt ett knytskärp i midjan. Tack vare att den har inslag av ull så både ser den lyxig ut och går att använda såväl tidig vår som sen höst. Den kommer från Ellos collection och du hittar den här (reklamlänk).

mullvadsfärgad kavaj från arket

Den här kavajen är i en tidlös modell och har ett skräddat snitt som gör att den kommer lyfta varje outfit, oavsett vad du väljer att matcha den med. Inte heller färgen kommer att gå ur tiden – ett både lyxigt och tidlös köp, med andra ord. Den kommer från Arket och finns här (reklamlänk).

Annons
svart playsuit från COS

Genom att välja rätt snitt kan du till och med få en playsuit att se lyxig ut, något COS lyckas med genom den här riktigt snygga varianten. Den är gjord i en bomullsblandning, har en krage samt halvlånga ärmar, pressveck på benen och kostymbyxliknande fickor bak. Du hittar den här (reklamlänk).

2. Satsa på material som känns lyxiga

Det är svårt att få ett plagg som är gjort helt i polyester eller viskos att kännas lyxiga. Därmed inte sagt att det inte finns tillfällen att använda även dessa material, men om det är den exklusiva stilen du är ute efter så bör du istället välja material som andas lyx och som ger en gedigen och genomarbetad känsla. Till dessa hör ull och inslag av ull, linne, silke, och till viss del bomull (finns det något härligare än en krispig nystrykt skjorta?).

Annons
beige ullkavaj från and other stories

Den här kavajen har inslag av ull och ser riktigt lyxig ut med sina långa slag, fickor med lock och knappar framtill. Dessutom går det lika bra att bära den som vår- och höstjacka när vädret tillåter. Den kommer från & Other Stories och du hittar den här (reklamlänk).

ljusblå skjorta från Carin wester

En ljusblå skjorta i klassisk modell är ett nyckelplagg som kommer att låsa upp många snygga outfits i din garderob – den passar lika bra med en klassisk kostym för businessmöten som till en skinnkjol för festligare tillfällen, och till och med till shortsen på sommaren. Den här är gjord i bomull, kommer från Carin Wester och finns här (reklamlänk).

Annons
kostymbyxor från Toteme

Ett par välsittande kostymbyxor är snygga till precis allt och kommer att finnas i din garderob mer eller mindre för alltid. Den här byxan från Totême har ett något högre pris men priset per användning blir desto mindre, eftersom de både är tidlösa och håller länge. Du hittar dem här (reklamlänk).

3. Få, kvalitativa accessoarer framför många billigare

Vi vet alla att det kan vara kul att ha många olika väskor eller smycken att välja mellan, men med några få acessoarer och smycken kan du lyfta din lyxiga look till nästa steg. Ett enkelt sätt är att satsa på äkta material snarare än bijouterier, inte minst eftersom de sistnämnda snabbt brukar tappa färgen.

Annons
armband i form av en kedja i guldpläterat silver

Det här armbandet i klassisk design är gjort av guldpläterat silver. Det kommer från Maria Black och du hittar det här (reklamlänk).

guldpläterade örhängen från & Other stories

& Other Stories har många snygga och tidlösa smycken som man inte skulle kunna tro kommer från en kedja. De här örhängena hittar du till ett riktigt bra budgetpris här (reklamlänk).

Annons
beige skinnväska

En väska gjord i läder är en bra investering då det är ett material som håller länge och åldras väl. Med andra ord behöver du inte oroa dig för att det ska "spricka" på ett sätt som skinnimitation ofta har en tendens att göra efter en tids användning. Den här tidlösa väskan i beige läder har ett snyggt och gediget axelband, kommer från Carin Wester och finns här (reklamlänk).

4. Rätt plagg under gör under

Om du investerar i några riktig snygga plagg så vill du också att de ska presenteras på ett så bra sätt som möjligt. Vi känner väl alla igen att vi upptäckt att troskanten syns genom byxorna eller att bh:n inte riktigt passar och ger illusionen av en dubbel uppsättning bröst genom tyget? Genom att välja rätt underkläder för rätt plagg både ser och känns din outfit lyxigare ut.

Annons
sömlösa underkläder

Ett sätt att minimera risken för synliga troskanter är att satsa på sömlösa underkläder, något vi bara ser mer av ute i butikerna. Det här snygga set:et kommer från H&M, bh:n hittar du här (reklamlänk) och trosan i flera olika färger här (reklamlänk).

5. Ta hand om dina plagg och accessoarer

Du kan bära en lyxig (och dyr) silkesskjorta och följa alla andra råd i den här artikeln, men om dina plagg är halvtrasiga eller skrynkliga så dras helhetsintrycket genast ner.

Om du, precis som vi, inte orkar dra fram strykjärnet och strykbrädan varenda morgon så är steamern ett riktigt bra alternativ. På bara någon minut kan du både räta ut skrynklor och även fräscha upp plagg mellan tvättar.

Annons
steamer

Den här varianten kommer från Steamery och värms upp på under en halv minut, perfekt att använda när du har ont om tid, med andra ord. Du hittar den här (reklamlänk).

noppborttagare

Bara för att din favoritkappa eller andra plagg har blivit noppriga så betyder det inte att dess livstid är över. En noppborttagare tar enkelt bort dem och får plagget att se nytt ut igen. Även denna kommer från Steamery och finns här (reklamlänk).

LÄS MER:

Därför ska du dra upp dragkedjan innan du tvättarBrand logo
Därför ska du dra upp dragkedjan innan du tvättar
Annons