Madeleine bar blå kostym vid utdelningen av Childhoodpriset

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine är tillbaka i Sverige! Vi vet mer om hon hade på sig vid sin comeback. Och ja, det var såklart riktigt lyxiga (och snygga) plagg!

Måndagen den 9 december närvarade drottningen och prinsessan Madeleine vid utdelningen av Childhoodpriset.

World Childhood Foundation grundades, som bekant, av drottningen för 20 år sedan, 1999, och arbetar, enligt hovets sajt ”för att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn”.

I samband med Childhoods 20-årsjubileum instiftades priset som delas ut för att uppmärksamma en person i Sverige som dagligen arbetar med att skydda barn mot våld och sexuella övergrepp. Prinsessan Madeleine delade ut priset till 2019 års vinnare Andreas Grym, IT-brottsutredare på Polisen i Göteborg.

Madeleine

Prinsessan Madeleine i kostym från Diane von Fürstenberg. Credit HeavenLM och The Royals and I.

Motiveringen?

”Med stor yrkesskicklighet och intelligens vänder Andreas på varje sten för att identifiera och hitta både utsatta barn och misstänkta gärningsmän. Andreas kämpar för att varje barn ska bli lyssnat till och tar alltid barnets perspektiv, trots att han bara möter dem på nätet. En sann hjälte och inspiratör som aldrig ger sig.”

Bland över 150 nomineringar valdes tre finalister ut ‑ Andreas Grym, IT-brottsutredare på Polisen i Göteborg, Eva Thored utredare och barnförhörsledare vid Polisen Region Mitt och Maria Blomgren Rydell, teamledare på Barnahus Fyrbodal.

Juryn, där bland andra prinsessan Madeleine sitter med i, utsåg sedan slutligen Andreas Grym till 2019 års vinnare. Prissumman på 50 000 kronor ska användas till något som gör pristagaren än bättre i sin yrkesroll.

Det bar prinsessan Madeleine vid Childhoodpriset

Det var en strålande prinsessan som gjorde entré på scenen för att dela ut priset. Madeleine bar, enligt den ungliga modetwittraren HeavenLM, kavaj och byxa från Diane von Fürstenberg. Internationell design alltså! Diane von Fürstenberg är dessutom en amerikansk designer. En tydlig markering från Madeleine alltså, som ju numera har Amerika som hemland.

The Royals and I bloggar om att Madeleines klackar i blå mocka kommer från Manolo Blahnik. Madeleines snygga örhängen är, enligt bloggen, signerade Elizabeth Cole.

Kavaj från Diane von Fürstenberg. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Byxa från Diane von Fürstenberg. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Vill du ha looken för en billigare slant? Kolla in detta set! Eller så köper du den här snygga kavajen! (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT