Madeleine bär klänning från Vesna W

Prinsessan Madeleine

Madeleines modeintresse består. Och redan förra sommaren bar hon årets finaste sommarklänning, i en härlig ljusblå kulör.

Barnens drottning. Många som hör just de orden, den meningen, tänker förstås på drottning Silvia. Men det är även namnet den tv-serie som släpptes nu i vår, som både drottningen och prinsessan Madeleine medverkar i.

Serien, som går att se hos Viaplay, innehåller en rad intervjuer, gjorde av den kungliga experten Roger Lundgren, som har en god relation till både svenska och utländska kungligheter. Temat är förstås barn, och Childhood, och det unika arbete som drottningen av Sverige – och Madeleine – gjort för utsatta barn, världen över, genom åren.

– Jag har en väldigt bra relation med både drottning Silvia och prinsessan Madeleine. Och inom det här området är de otroligt kunniga. Jag har en enorm respekt för deras kunskap och engagemang. De dukar inte de här svåra frågorna. Utan tar upp problematiken när de till exempel träffar kejsaren av Japan och Thailands kung, har Roger Lundgren berättar för Svensk Damtidning.

Serien, i fem delar, hade premiär den 8 mars på TV8, och finns också att streamas via Viaplay.

Ämnet som serien kretsar kring är förstås oerhört allvarligt och viktigt. Men! Låt oss vara lite ytliga för en stund. I en sekvens i serien, och i trailern, bär prinsessan Madeleine en vacker ljust blå sommarklänning. En klänning som är oerhört trendig i vår. Svensk Damtidning kan avslöja att klänningen är signerad Vesna W. 

Madeleine matchade klänningen med sandaler från Valentino.  (reklamlänk från Apprl)

Klänningen är, som sagt, helrätt våren 2020. Och det finns flera liknande i butik. Nedan har vi plockat ut några varianter.

Gant klänning

Klänning från Gant. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Klänning från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Filippa K

Klänning från Filippa K. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Klänning från Weekday

Klänning från Weekday. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Klänning från Arket. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT, Viaplay