Madeleines bästa festlooks genom åren

Prinsessan Madeleines festlooks

Prinsessan Madeleine kan onekligen klä sig för fest. När det är party på gång är det ”all in” som gäller för prinsessan. Vi har valt ut hennes bästa – och snyggaste – festlooks.

Prinsessan Madeleines vardagsstil är enkel och diskret. Klassiskt elegant och kunglig. Färgerna är ofta dova: cremevitt, brunt, beige… Hennes partystil är helt annorlunda. Den är långt ifrån diskret. Även om den, såklart, alltid är stilren och snygg. När det vankas fest, kalas, kunglig middag eller gala sparar prinsessan Madeleine inte på krutet. Hon älskar att klä sig för fest. Gärna glitter – och höga klackar! Då det kommer till märken så älskar prinsessan internationell design. Hon bär gärna klänningar från Valentino, Jenny Packham, Elie Saab eller Giambattista Valli. Stilen då? Madeleine gillar glittriga blåsor, eller klänningar som har någon detalj: ett mönster, en volang eller liknande. Något som gör att den sticker ut!

Nedan har vi samlat prinsessan Madeleines absolut snyggaste festlooks genom åren. Vilken outfit gillar du allra bäst?

Grå klänning från Jenny Packham

👑👑👑

2012 var prinsessan Madeleine, och Chris O’Neill, på galamiddag i USA. prinsessan Madeleine bar en ljust grå klänning signerad Jenny Packham. Håret, som hon nästan alltid bär utsläppt på fest, var uppsatt i en strikt knut. Jag gillar et uppsatta håret, men klänningen är lite för ljuv för min smak. Dock klär den prinsessan jättefint.

Blommig klänning från Giambattista Valli

👑👑👑👑👑

Under en Childhoodmiddag i New York häromåret satsade prinsessan Madeleine på denna underbara klänning, signerad Giambattista Valli. Och nog klär den henne? Jag älskar den här looken på Madeleine, så snygg och härligt lyxbohemisk. Wow!

Vit klänning från Oscar de la Renta

👑👑👑

I augusti 2010 gifte sig prins Nikolaos av Grekland med sin Tatiana Blatnik. Kronprinsessparet, och prinsessan Madeleine, var på plats. Under en av festkvällarna i anslutning till bröllopet bar prinsessan denna söta vita klänning från Oscar de la Renta, ett märke som både prinsessan Madeleine och kronprinsessan bar flitigt vid den här tiden.

Pälsjacka, skinnbyxor och klackar från Valentino

👑👑👑

En mer ”vardaglig” festlook på prinsessan Madeleine. Här syns prinsessan out and about i London, hon lämnar en middag tillsammans med väninnorna. Bilden är tagen för några år sedan, då prinsessan ju bodde i England tillsammans med Chris O’Neill. De höga klackarna, dessa kommer från Valentino, följer alltid med prinsessan ut på fest.

Vit klänning från BCBG Maz Azria

👑👑👑

Prinsessan Madeleine på The Angel Ball i New York, 2011. Klänningen kommer från BCBG Max Azria och den lilla pälsboleron är från By Malina. Den här klänningen har prinsessan burit tidigare. Då under sommaren. Jag gillar den här stilen på prinsessan, den känns som ”hon” på något vis. Håret hade hon gärna fått sätta upp dock, om jag nu ska anmärka på något.

Grå klänning från Carmen Marc Valvo

👑👑👑👑

Då furst Albert och Charlene gifte sig sommaren 2011 bar prinsessan Madeleine denna grå blåsa med volanger från Carmen Marc Valvo. Vilken look! Madeleine känns så Hollywood. Glamour ända in i kaklet.

Svart klänning från Valentino

👑👑👑👑

Med Valentino på fest, iförd Valentino förstås. Här är Madeleine under en middag i Paris, tillsammans med mannen som designade hennes vackra brudklänning. Klänningen är fantastisk, jag hoppas att vi snart får se den igen!

Svart klänning från Ida Sjöstedt

👑👑👑👑

På Childhoodmiddag på Berns i Stockholm i en vacker svart blåsa från Ida Sjöstedt. Svensk design på gala är ganska ovanligt för prinsessan Madeleine, därför är det så roligt när det händer. Ännu roligare är det att Madeleine ofta väljer Ida Sjöstedt vid dessa tillfällen, eller Fadi el Khoury. Idas design är romantisk och lekfull, och den tillför Madeleines look något alldeles extra.

Glittrig klänning från Elie Saab

👑👑👑👑👑

Här fyller kung Carl XVI Gustaf 70 år och firas med pompa och ståt. Prinsessan Madeleine bär den klänning hon bar 2013, på festen på Grand Hotel dagen innan hon gifte sig med Chris. Klänningen kommer från Elie Saab och sitter helt fantastiskt på prinsessan! Jag gillar paljetterna och glittret och att hon kör more is more och även bär stora örhängen till.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: