Madeleines favoritmodehus höll visning i Paris – kolla in bilderna

Madeleine Valentino

I onsdags var det dags för Valentino att visa sin haute couture i Paris. Visningen har hyllats av den internationella modepressen. Svensk Damtidning har valt ut några favoritklänningar – som vi gärna skulle se på prinsessan Madeleine.

Valentino har länge varit ett favoritmodehus hos många kungligheter. Också vår svenska prinsessa, Madeleine, är superförtjust i Valentinos vackra och ofta otroligt romantiska design. Också norska kronprinsessan Mette-Marit gillar att klä sig i Valentino. Hennes favoriter är inte sällan de storblommiga klänningarna.

Han låg bakom prinsessan Madeleines brudklänning

Modehuset Valentino grundades av Valentino Garavani, som ju 2013 designade prinsessan Madeleines underbart vackra brudklänning som hon bar på bröllopet då hon äktade Chris O’Neill. I några år nu har dock Pierpaolo Piccioli varit creative director för modehuset.

Häromdagen var det dags för Valentino att visa sin haute couture inför våren och sommaren 2019.  Showen, som givetvis gick av stapeln under coutureveckan i Paris, var verkligen något utöver det vanliga. Den hyllades, unisont, av den samlade modepressen. Nedan har Svensk Damtidning samlat ett urval av de klänningar som visades på catwalken. Titta – och njut. Visst är det ögongodis vi ser?

Celine Dion grät

I publiken satt Celine Dion och några gånger ska hon, enligt uppgift, ha gråtit för att klänningarna var så andlöst vackra.

Så, nu hoppas vi bara att vi får se prinsessan Madeleine – eller varför inte kronprinsessan Mette-Marit – i några av dessa klänningar när det vankas kungliga partyn i vår och sommar.

Valentino visning 2019
Valentino visning 2019
Valentino visning 2019
Valentino visning 2019
Valentino visning 2019
Valentino visning 2019

Läs mer:

Valentino, Gucci, Elie Saab; det har prinsessorna burit på dopen

Mette-Marit valde Valentino – igen

Madeleine och Chris i Paris – för att träffa Valentino

Foto: TT