Madeleines modemarkering på nya bilden

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine väljer svensk design! En modemarkering, minst sagt!

Prinsessan Madeleine har i alla år varit oerhört intresserad av mode och stil. Hon var den första svenska kunglighet att inviga modeveckan i Stockholm, Fashion Week Stockholm, och när hon skulle ge sin första stora intervju valde hon att ge den till modemagasinet ELLE. Också då hon gav den första intervjun efter bröllopet med Chris O’Neill vände hon sig till svenska ELLE – än en gång. Bilderna i modemagasinet var som vilket annat modereportage som helst. Prinsessan poserade i den ena designoutfiten efter den andra.

När det kommer till kläder föredrar prinsessan Madeleine internationell design, gärna exklusiva märken. Det är med andra ord ingen slump att just Valentino fick äran att designa hennes flotta brudklänning då hon gifte sig med Chris O’Neill den 8 juni 2013.

Men, Madeleine använder också svensk design. Och faktiskt gör hon det allt oftare sedan hon lämnade Sverige. Häromåret kom favoritklänning från svenska House of Dagmar (denna (reklamlänk från Apprl) men i det här (reklamlänk från Awin.com) mönstret!). På Bokmässan 2019 gjorde hon entré i H&M och en House of Dagmar-kjol.

Madeleine

Prinsessan Madeleine i klänning från Vesna W.

Och nu i år då? Ja, nu kommer favoritklänningen, en ljust blå med krage, från det svenska märket Vesna W. Vi såg den senaste i helgen, på Nationaldagen den 6 juni.

– Vesna W är förverkligandet av en dröm som legat latent sedan min ungdom. I min hemstad Banja Luka i Bosnien Hercegovina drev jag en modellagentur redan som 16-åring och intresset för kläder och mode har alltid varit stort hos mig. Efter att ha arbetat ganska många år i energibranschen kom jag till ett nytt läge i samband med att hela familjen flyttade till Stockholm. Det var ett vägval – fortsätta i gamla hjulspår, eller satsa på någonting nytt. Jag bestämde mig då för att starta mitt eget varumärke, har Vesna Wågmark, grundare av Vesna W, berättat för Svensk Damtidning.

Att Madeleine bär Vesna W:s design gör förstås Vesna Wågmark överlycklig.

– Prinsessan Madeleine är och förblir en stilsäker kunglig modeikon, slår hon fast.

Klänningen finner du här.

Och nedan hittar du ett antal klänningar i liknande stil.

Klänning från By Malina

Klänning från By Malina. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Dagmar

Klänning från House of Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Stories

Klänning från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

HM

Klänning från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: Prinsessan Madeleines Instagram