Mary visar upp lyxiga smycket – kolla in prislappen

Kronprinsessan Mary
Kronprinsesssan Mary väljer ett, minst sagt, lyxigt smycken från Cartier. Vi har koll på prislappen!
Annons

Häromdagen fick vi äntligen se danska kronprinsessan Mary igen. Via sociala medier fick vi se ett foto på den danska prinsessan, i videomöte med Mary-fonden.

”I dag har vi holdt bestyrelsesmøde i Mary Fonden under meget anderledes omstændigheder, end vi plejer. Som alle andre skal vi holde afstand, og vi mødtes derfor på Teams. Vi plejer heller ikke at kommunikere fra disse møder – eller tage billeder for den sags skyld. Men jeg synes, at denne særlige situation kalder på, at vi åbner lidt mere op for det, der foregår i Mary Fonden netop nu. Dagens vigtigste emne var, at konsekvenserne af Coronakrisen faktisk rammer lige ind i mange af de udfordringer, vi beskæftiger os med i Mary Fonden.

Annons

Der er risiko for, at flere vil føle sig ensomme, at volden i hjemmet eskalerer, og at isolation og fysisk distance vil gå ud over børn og unges trivsel. På mødet i dag talte vi om, hvad vi i Mary Fonden gør for at sætte fokus på og bidrage til at løse de problemer, der følger i kølvandet på Coronakrisen.

Annons

For der skal tænkes i nye baner.

Der er god opbakning fra bestyrelsen til de tiltag, der allerede er i gang, og der kom også nye gode idéer op på mødet, som vi nu arbejder videre med”, skrev kronprinsessan som bildtext till fotot.

Annons

På bilden ser vi Mary i hemmakontoret på Amalienborgs slott i Köpenhamn. Hon är avslappnat klädd, osminkad, och bär en vackert guldarmband runt handleden. Och armbandet är inte vilket armband som helst. Det är ett så kallat Love Bracelet från Cartier.

Armbandet Love Bracelet från Cartier lanserades redan 1969, men är minst lika populärt än idag.

Love Bracelet finns i en mängd olika utföranden, med eller utan diamanter. Priserna ligger på från cirka 45 000 kr för ett ”enkelt” armband i gult guld till cirka 450 000 kr för ett i vitt guld strösslat med diamanter. Anledningen att armbandet kallas för Love Bracelet är för att det med originalet medföljer en liten skruvmejsel som man skruvar ihop och öppnar det med. Tanken är att armband och skruvmejsel ska delas upp mellan den som ger bort armbandet och den som tar emot det, som en kärleksgåva, eller som en modern variant av ett kyskhetsbälte!

Cartiers Love Bracelet
Cartiers klassiska Love Bracelet.
Annons

Mary är inte den enda kungligheten som har ett Love Bracelet. Också Madeleine har ett, liksom vår svenska drottning Silvia.

Silvia
Drottningen med armband från Cartier.

Vill du kopiera Marys eleganta hemmastil? Ta en titt på plaggen nedan!

Tröja från Soft Goat

Annons

Tröja i kashmir från Soft Goat. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Armband från Sophie by Sophie

Foto: TT, Mary Fonden Instagram

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Mary visar upp lyxiga smycket – kolla in prislappen”

 1. Fluff skriver: 24 april, 2020

  Man kan undra om det ligger något hemligt budskap gömt i fotona på väggen.


  1. Helena FIN skriver: 24 april, 2020

   Hahah, den var bra Fluff :)) Vi får säkert veta snart.


 2. charlotte skriver: 24 april, 2020

  Mary har stor tro på sin egen skönhet men hon kan inte mäta sig med Danmarks vackraste kunglighet exdrottning Anne-Marie.


 3. josefin skriver: 24 april, 2020

  Man kan konstatera att skrivbord, liksom rummet, har en personlig prägel. Man kan tro att nàgon vistas dár, kanske tom trivs dár.


 4. PernillaA skriver: 24 april, 2020

  Det gör det säkert


 5. HMA skriver: 24 april, 2020

  Nog får man säga att de flesta kungahus verkar ha mycket trevligare och elegantare kontor än det svenska har, som sitter i spartanska källarvalv på Sthlms slott eller vid middagsborden hemma.


  1. josefin skriver: 24 april, 2020

   HMA, kanske de mer belästa kungliga kollegorna vet vad ett hemmakontor är och ska användas till? Svàrt att radda upp ett skrivbord pà beställning om man inte vet vad det är eller vad det ska användas till.


 6. charlotte skriver: 25 april, 2020

  Vilket ramaskri det blivit om Sofia eller Victoria haft Love Bracelet från Cartier.


  1. josefin skriver: 28 april, 2020

   charlotte, Silvia har ett liksom Madeleine sà vitt jag läst. För KP V sà ár det nog alltför diskret – hon vill ha stora grejer


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar