Mary visar upp lyxiga smycket – kolla in prislappen

Kronprinsessan Mary

Kronprinsesssan Mary väljer ett, minst sagt, lyxigt smycken från Cartier. Vi har koll på prislappen!

Häromdagen fick vi äntligen se danska kronprinsessan Mary igen. Via sociala medier fick vi se ett foto på den danska prinsessan, i videomöte med Mary-fonden.

”I dag har vi holdt bestyrelsesmøde i Mary Fonden under meget anderledes omstændigheder, end vi plejer. Som alle andre skal vi holde afstand, og vi mødtes derfor på Teams. Vi plejer heller ikke at kommunikere fra disse møder – eller tage billeder for den sags skyld. Men jeg synes, at denne særlige situation kalder på, at vi åbner lidt mere op for det, der foregår i Mary Fonden netop nu. Dagens vigtigste emne var, at konsekvenserne af Coronakrisen faktisk rammer lige ind i mange af de udfordringer, vi beskæftiger os med i Mary Fonden.

Der er risiko for, at flere vil føle sig ensomme, at volden i hjemmet eskalerer, og at isolation og fysisk distance vil gå ud over børn og unges trivsel. På mødet i dag talte vi om, hvad vi i Mary Fonden gør for at sætte fokus på og bidrage til at løse de problemer, der følger i kølvandet på Coronakrisen.

For der skal tænkes i nye baner.

Der er god opbakning fra bestyrelsen til de tiltag, der allerede er i gang, og der kom også nye gode idéer op på mødet, som vi nu arbejder videre med”, skrev kronprinsessan som bildtext till fotot.

På bilden ser vi Mary i hemmakontoret på Amalienborgs slott i Köpenhamn. Hon är avslappnat klädd, osminkad, och bär en vackert guldarmband runt handleden. Och armbandet är inte vilket armband som helst. Det är ett så kallat Love Bracelet från Cartier.

Armbandet Love Bracelet från Cartier lanserades redan 1969, men är minst lika populärt än idag.

Love Bracelet finns i en mängd olika utföranden, med eller utan diamanter. Priserna ligger på från cirka 45 000 kr för ett ”enkelt” armband i gult guld till cirka 450 000 kr för ett i vitt guld strösslat med diamanter. Anledningen att armbandet kallas för Love Bracelet är för att det med originalet medföljer en liten skruvmejsel som man skruvar ihop och öppnar det med. Tanken är att armband och skruvmejsel ska delas upp mellan den som ger bort armbandet och den som tar emot det, som en kärleksgåva, eller som en modern variant av ett kyskhetsbälte!

Cartiers Love Bracelet

Cartiers klassiska Love Bracelet.

Mary är inte den enda kungligheten som har ett Love Bracelet. Också Madeleine har ett, liksom vår svenska drottning Silvia.

Silvia

Drottningen med armband från Cartier.

Vill du kopiera Marys eleganta hemmastil? Ta en titt på plaggen nedan!

Tröja från Soft Goat

Tröja i kashmir från Soft Goat. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Armband från Sophie by Sophie

Armband från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Foto: TT, Mary Fonden Instagram