Meghans nya hyllade modeval: svensk design

Meghan

Meghan Markle väljer skandinavisk design! Nu satsar hon på ett nytt plagg från dansk-svenska Anine Bing.

Anine Bing är en av världens mest hypade modeskapare just nu. Hon, Anine, är född i Danmark men uppväxt i Sverige, numera bor hon i USA med sin man och parets två barn. Hon skapar klassiskt rockiga plagg under sitt eget namn: Anine Bing (reklamlänk från Apprl). Anine Bing har länge varit en ”go to-label” för otaliga kändisar. Och nu också kungligheter!

Meghan Markle

Meghan Markle i byxor från Anine Bing.

Under en intervju med feministikonen Gloria Steinem valde Meghan att bära just Anines design. Enligt Damernas Värld skedde samtalet med Gloria inför det amerikanska presidentvalet 2020. Fokus var kvinnliga rättigheter och i samtalet berörde man ”allt från kvinnlig representation på höga poster till hur hennes man, prins Harry, är stolt feminist.”

503 Service Unavailable

– Jag ser på vår son och inser att det är ett fint föredöme att han får växa upp med en pappa som är så bekväm med sin identitet som jämställd. Att det inte finns något fult i att vara en person som förespråkar grundläggande rättigheter för alla, vilket självklart inkluderar kvinnor, ska Meghan ha sagt under samtalet.

Meghan mötte Gloria Steinem för ett samtal inför presidentvalet 2020.

Men – åter till kläderna… Meghan är ju inte den första internationella kungligheten att välja skandinavisk design. Hennes svägerska, Kate, syns ju ofta i H&M och Fjällräven. Kate har även burit Ida Sjöstedts design samt klätt sina barn, vid upprepade tillfällen, i Polarn och Pyret.

Meghans byxor från Anine Bing finns fortfarande kvar i butik. Här hittar du dem! (reklamlänk från Apprl)

Randiga byxor från Anine Bing. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT