Mette-Marits ofattbara lyxköp: "Är svindyrt"

Mette-Marits ofattbara lyxköp: "Är svindyrt"

Kronprinsessan Mette-Marit har stått för ett osannolikt lyxköp.
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon
Slå på ljud

Kronprinsessan Mette-Marit är kanske inte mest känd för sin stil. Hon är inget utpräglat modelejon som prinsessan Madeleine, utan snarare en mer jordnära typ som sällan sticker ut med sina kreationer.

Mette-Marit står för lyxköp – värt mycket pengar

Mette-Marit

Mette-Marits lyxiga ring – vilken skönhet!

Men även Mette-Marit kan uppskatta lite lyx då och då. Som när hon och resten av kungafamiljen var på gudstjänst i Asker kyrka utanför Oslo på julafton. Då hade 48-åringen på sig en kappa och klänning från lyxmärket Lela Rose, pumps från Louboutin och en Prada-väska. Enligt sajten UFO No More låg det sammanlagda värdet av utstyrseln på ungefär 50 000 kronor. Men det dyraste inslaget hittade vi på en av Mette-Marits fingrar: en Clash-ring från Cartier, värd över 20 000 kronor.

Ringen tillhör en ny, trendig kollektion. Det berättar Ida Elise Eide Einarsdóttir, en modeexpert som intervjuats av norska Se og hör.

– Cartier fortsätter att positionera sig i Skandinavien med en butik i Köpenhamn. Med sin Clash de Cartier-kollektion siktar de in sig på en yngre målgrupp både med tanke på design och marknadsföring, säger Ida Elise Eide Einarsdóttir.

"Den är svindyr"

Och det märks tydligt att Cartier försökt lansera kollektion med en ungdomlig köpgrupp i åtanke.

– Lily Collins, känd från Netflix-serien Emily in Paris, var kollektionens ansikte utåt. Den är mer rockig, mer punk, men inspirerad av Cartiers klassiska design. Svindyr, men créme de la créme. En ring som kan gå i arv i generationer, säger Ida Elise Eide Einarsdóttir.