Mette-Marits tydliga strategi bakom klädvalet

Mette-Marits tydliga strategi bakom klädvalet
Kronprinsessan Mette-Marit väljer att bära en tio år gammal kappa under utdelningen av Nobels fredspris i Oslo. Vi vet mer om strategin bakom modebeslutet.
Annons

Kronprinsessan Mette-Marits vardagslook är enkel och utan anmärkning. Hon trivs bäst i avskalade klänningar och kjolar utan krusiduller, halvhöga pumps och snygga kappor. Hon sticker inte ut, inte till vardags. Men då det kommer till fest älskar Mette-Marit att klä upp sig lite extra. Och då väljer hon att gå tillbaka till sina rötter.

Annons

Haakon, kronprinsen av Norge, mötte Mette-Marit, som ju då hette Tjessem-Høiby i efternamn, på en festival. Då var Norges blivande kronprinsessa en bohemisk och kortklippt ung kvinna som älskade musik och festligheter, hon klädde sig gärna i t-shirt och pösiga byxor. Grungelooken, som var superhet i början av 1990-talet, anammade hon helt och fullt.

Sonja, Mette-Marit och Haakon på Nobels fredspris 2019
Mette-Marit den 10 december 2019.
Annons

Några år senare, den 25 augusti 2001, gifte hon sig med Haakon och blev därmed kunglig. Hennes stil förändrades. Snabbt. T-tröjorna och de rymliga byxorna var ett minne blott. Istället satsade Mette-Marit på en mer prinsessig look. Men hon såg inte alltid ut att trivas. Inte till vardags i alla fall. Däremot tycktes hon vara mycket mer bekväm då det kom till fest.

Och faktum är att Mette-Marits gala- och feststil är helt unik. Hon gillar den bohemiska looken, som ju är hennes grundstil. Hon är oerhört förtjust i blommiga klänningar i lite 1970-talssnitt. Gärna vida sådana, med härligt böljande och långa kjolar.

Mette-Marit
Diademet – med beigefärgat band – 2010. Känner ni igen kappan? Ja, visst är det samma kappa hon bär i dag. Från Valentino.

Däremot är inte prislappen särskilt hippieaktig, tvärtom! När det kommer till fest och gala är det lyx som gäller för Mette-Marit. Helst klär hon sig i Valentino. Eller Emilio Pucci. Prislapparna på dessa vackra blåsor? Nära 40 000 kronor.

Mette-Marits modeförändring

Mette-Marit har, under åren, fått en hel del kritik för sina dyra modeval. Otaliga människor har upprörts över norska kronprinsessan exklusiva smak. Och just därför tycks Mette-Marit ha gjort en förändring. Hon satsar mer på återbruk än någonsin!

Annons

Dagens framträdande i Oslo, i samband med Nobels fredspris i Norge, var inget undantag. Mette-Marie valde att bära en tio år gammal kappa i vitt från Valentino. I håret hade hon ett gyllene diadem från Prada, också det är gammalt. Diademet såg vi för första gången 2010.

Gillar du Mette-Marits snygga stil? Nedan finner du några plagg som fixar den!

Busnel kappa prinsessan Marie

Kappa från Valentino

Annons

Vit kappa i kashmir från Valentino. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Kappa från Busnel

Annons

 

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar