Moderedaktörens enkla knep – så får du din stil att se dyrare ut

Bara för att något SER dyrt ut behöver det inte nödvändigtvis vara det. Svensk Damtidnings moderedaktör listar enkla knepen för att få din stil att se mer exklusiv ut!

Det finns några enkla knep för att få en exklusivare och lyxigare stil – utan att bli ruinerad.

1. Investera i en steamer

Skrynkliga kläder gör automatiskt att du ser lite mer sjaskig ut. Med en steamer går det snabbt och smidigt att få kläder släta, utan att behöva släpa fram strykbrädan.

Steamer Cirrus No.2 från Steamery. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Meghan väljer ofta en hel outfit ton i ton.

ROTA

2. Ton i ton

Att välja en hel outfit med kläder ton i ton är en bra grundregel för en genomtänkt och lyxig stil.

Klänning från Mango, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Kappa från Arket, läs mer och köp här. (länk till Arket)

3. Tänk på passformen

Kläder som sitter illa ser automatiskt billigare ut. Ibland kan det vara värt att gå till en skräddare för att få perfekt passform.

4. Var noga med klädvård

Ge dina kläder nytt liv med en noppborttagare. De kommer se ut som nya igen! Pilo Fabric shaver från Steamery. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Blazer från MQ Marqet, läs mer och köp här. (länk till Marqet)

5. Hitta dina statementplagg

Satsa på några få statementplagg som sticker ut och känns exklusiva. Det kan till exempel vara en kavaj i något speciellt mönster, eller byxor i en härlig färg.

6. Lägg pengarna rätt

På samma tema: Du behöver absolut inte en t-shirt för 1 000 kr – spara pengarna till något annat! Det finns gott om fina budgetvarianter som duger precis lika bra. T-shirt från Arket, läs mer och köp här. (länk till Arket)

7. Tänk på materialet

Svarta väskor åldras oftast finare än bruna. Här kan det vara värt att lägga nån krona på en tidlös modell. Det finns väskor i bra kvalitet som liknar designerväskor, men för en bråkdel av priset. Väska från ATP Atelier, läs mer och köp här. (länk till Wakakuu)

8. Tvätta inte sönder dina jeans

Försök tvätta dina jeans så sällan det går, så håller de längre. Vädra dem i stället, och ta bort fläckar i handfatet. Tvätta dem inte för varmt och torktumla inte. Jeans från Arket, läs mer och köp här. (länk till Arket)

9. Välj klassiska och stilrena nyckelplagg

Välj stilrena plagg, som går lätt att både dressa upp till fest, och dressa ner till vardags. Det är ofta värt att satsa lite extra på klassiska och tidlösa ytterplagg som du kan ha länge. Här kan man hitta riktiga fynd på second hand! Bra för både miljön och plånboken. Klassiska loafers från Vagabond, läs mer och köp här. (länk till Ellos)

10. Smycken kan göra mycket

Statementsmycken kan göra mycket för att ge en lyxig känsla. Guldfärgade smycken känns oftast mer exklusiva än silverfärgade. Örhängen från Edblad, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

11. Byt ut knappar

För den pysslige: Att byta ut knapparna på dina kläder är ett enkelt sätt att få till en mer personlig och exklusiv stil.

12. Glöm inte bort skorna

Rena och hela skor är viktigt för ett städat helhetsintryck. Dessutom håller dina skor mycket längre om du tar hand om dem. Skovårdsset från Springyard, läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Mer mode och skönhet från Svensk Damtidining:

Meghans lyxoutfit – kolla in enorma prislappen!

Bästa SPF 50 för ansiktet våren och sommaren 2021 – budget och lyx

Marys lyxiga blus – här hittar du bästa budgetvarianterna