Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Motverka torr hy! 12 ansiktsoljor som gör underverk

25 sep, 2020, 12:00 
AvVilma Nordell
Ansiktsolja 2020
Vi går nu in i säsongens kallaste månader och det är extra viktigt att återfukta hyn på djupet. För att guida dig genom en djungel av skönhetsprodukter listar vi nedan 12 oljor som verkligen fungerar.
Annons

Under vinterhalvåret vill vi näst intill dyka in i badrumsskåpet och återfukta alla delar av kroppen. Kylan gör vår hy extra torr och därför är det viktigt att använda olika typer av hudvår på sommaren och vintern. Nu är det dags att maxa din hy med återfuktande, lugnande och d-vitaminrika ingredienser som reparerar hudens barriär. Serum är det första steget i din ansiktsrutin som sedan hjälper din ansiktsolja att verka.

Ansiktsoljan är en av hudvårdsrutinens viktigaste delar. Den innehåller nödvändiga fettsyror, reparerar hudbarriären, dämpar torrhet och rodnad samt ger näring och extra lyster. Den låser samtidigt fast fukt i vår hy. När den appliceras kan den upplevas något glansig så se till att den torkar in ordentligt innan du fortsätter med smink. Under natten kan du ta några extra droppar då huden har chans att jobba aktivt med att återhämta sig från dagens påfrestningar från sådant som smink, solljus, vind och avgaser som finns i luften.

Annons
ansiktsolja-aterfuktar-djupet

En ansiktsolja kan antingen ha en lättare formula som då ska appliceras innan dag- och nattkräm, efter serum. Men den vanligaste typen har en rikare konsistens och ska då appliceras som det sista steget i din hudvårdsrutin.

12 ansiktsoljor som alla återfuktar huden på djupet:

Nedan har vi samlat våra 10 favoriter som alla ska appliceras som det sista steget och som passar perfekt att använda under vinterhalvåret.

1. Ansiktsolja, Paulas Choice

ansiktsolja-paulas-choice

En perfekt ansiktsolja för dig som har torr hy för att återställa elasticitet och lugna irriterad hud från Paulas Choice. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

2. Ansiktsolja, Weleda

weleda-ansiktsolja

En ekologisk ansiktsolja för torr och känslig hy som stärker huden och bevarar fukt från Weleda. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

3. Ansiktsolja, Maria Åkerberg

maria-akerberg-ansiktsolja

En kallpressad olja framtagen från Jojobusken som binder fukt och ökar hudens skyddsbarriär från Maria Åkerberg. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

4. Ansiktsolja, Peter Thomas Roth

peter-thomas-roth-ansiktsolja

En ansiktsolja för dig som önskar mjukhet, elasticitet och ger extra mycket lyster. Den sjunker snabbt in och tar bort en oljig känsla från Peter Thomas Roth. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

5. Ansiktsolja, Dr Botanicals

 

hm-ansiktsolja
estelle-thild-ansiktsolja

6. Ansiktsolja, Estelle & Thild

En ansiktsolja för torr och känslig hy för den som är i behov av extra vård och fukt från Estelle & Thild. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
sjo-skin-ansiktsolja

7. Ansiktsolja, Sjö Skin

En ansiktsolja med antiinflamatoriska egenskaper som antioxidanter som återfuktar på djupet och minskar rodnader från Sjö Skin. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

clarins-ansiktsolja

8. Ansiktsolja, Clarins

En populär olja som verkar lugnande och kärlstärkande för en mogen hud som dämpar rodnad, återfuktar på djupet och gör huden len från Clarins. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
indy-beauty-ansiktsolja

9. Ansiktsolja, Indy Beauty

En vårdande och skyddande ansiktsolja som mjukgör, bevarar fukt och normaliserar hudbarriären från Indy Beauty. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

loreal-ansiktsolja-gold

10. Ansiktsolja, L’Oréal Paris

En ansiktsolja som ger näring och fukt för den med torr hy och passar alla åldrar från L’Oréal Paris. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
la-bruket-ansiktsolja

11. Ansiktsolja, L:A Bruket

En åldersförebyggande ansiktsolja som stimulerar och återupplivar torr hud från L:A Bruket. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

elemis-ansiktsolja

12. Ansiktsolja, Elemis

En ansiktsolja fylld med “super-foods” som verkar för att återfukta och skydda huden på djupet från Elemis. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Mer beauty hos Svensk Damtidning:

Foto: TT

 

Annons