Nattkrämer som återfuktar och vårdar din sommarhy

Bra nattkrämer

Under sommaren är vår hy väldigt utsatt. Den exponeras av vind och vatten under långa dagar i solen. Hjälp din hy ta igen sig under natten med en bra nattkräm. Här listar vi 11 återfuktande favoriter.

Det är på natten som huden återhämtar sig och på sommaren utsätter vi vår hud för många påfrestningar så som solstrålar, saltvatten och vind. Det spelar ingen roll om du är ute och seglar eller påtar hemma i trädgården, vi rör oss mer ute och det märker huden av.

Därför ska du använda nattkräm

Så när du tvättat av föroreningar och smink är det dags att applicera en nattkräm. Den hjälper nämligen hudens naturliga återhämtning under natten, då är som mest mottaglig för näringsrika ämnen. En nattkräm ska aldrig innehålla solskydd, som dagkrämer bör, utan fokusera på fukt och näring. De får gärna vara lätta och vårda huden på ett skonsamt sätt.

Bra nattkrämer som vårdar huden

Det finns många produkter att välja mellan men vi har valt ut några favoriter du inte kommer ångra att du provar:

Nattkräm från Ole Henriksen
Nattkräm från Lumene

1. Vakna med en frisk hy full av lyster med hjälp av Ole Henriksens nattkräm. Den verkar hudutjämnande och djupt återfuktande, samt minskar den fina linjer, rynkor och åldersfläckar. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

2. En djupt vårdande nattkräm från Lumene som återställer hudens fuktbalans över natten. Ger en mjuk och utvilad hud på morgonen. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Nattkräm från Estelle & Thilde

3. En åldersförebyggande nattkräm från Estelle & Thild som verkar intensivt under natten och ger mycket fukt. Huden får ny lyster och energi! Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

 

Nattkräm från Emma S.

4. En vårdande nattkräm för torr och känslig hy. Emma S. använder naturliga oljor från ängskrasse och jojoba som balanserar torr hy. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Nattkräm från bareMinerals

5. En lyxig nattkräm berikad med guld som för att reducera ålderstecken på hals och dekolletage. Den innehåller även algextrakt slätar ut torr hud! Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Nattkräm från Mizon

6. Att använda en produkt som har snigelslem i sig som den här från Mizon, kan känns främmande. Men i öst är det en vanlig och eftertraktad ingrediens då den reparerar, återfuktar och ger näring. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

 

Nattkräm från Clinique

7. En fuktboost från Clinique som är rik på återfuktande hyaluronsyra. Lägg ett tunt lager som nattkräm eller ett tjockare lager som mask och du vaknar med mjuk och härlig hy. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Nattkräm från TonyMoy

8. En lätt återfuktande nattkräm från Tonymoly. Den innehåller en stor mängd extrakt från fermenterat grönt te som ger huden långvarig fukt. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Nattpeeling, gel och serum som återfuktar din hy

Nattserum och peeling från Eucerin
Nattgel från Ole Henriksen

9. Ett härligt dubbelverkande serum/peeling från Eucerin. Återfuktar och exfolierar din hy på samma gång, medans du sover. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

10. En härlig gel från Ole Henriksen som jämnar ut hudytan och hudtonen under natten. En koncentrerad AHA-sammansättning och mikroalger gör jobbet. Här kan du köpa den (länk till Apprl)

Nattpeeling från Filorga

11. En återfuktande mikro-peeling lotion från Filorga som ökar cellförnyelsen, återfuktar och ger lyster till huden. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

LÄS MER:

Dunderkur för huden – återfuktande ansiktsmasker

Peeling för hela kroppen – 11 mjukgörande produkter!