Nu designar hon smycken – allt om Madeleines nya karriär

Prinsessan Madeleine

Prinsessa, författare – och designer! Madeleine har många strängar på sin lyra. Läs mer om nya projektet.

I våras kom den äntligen, boken Stella och Hemligheten (reklamlänk från Apprl) – en bok som svenska prinsessan Madeleine skrivit på i fyra år. Boken rör ett ämne som prinsessan brinner för. Ett viktigt ämne, men ett svårt sådant.

Nioåriga Stella och hennes pappa flyttar till Sverige känns allt nytt och lite konstigt: språket, skolan och fritidsaktiviteterna, allt är annorlunda och tar tid att vänja sig vid. Så en dag berättar kompisen Elena en fruktansvärd hemlighet för Stella. Något som Stella inte får berätta för någon.

Men Elenas hemlighet skaver som en tung sten i magen på Stella. Vad ska hon göra?

Madeleine

Prinsessan Madeleine lanserar boken Stella och hemligheten på Junibacken, 2019.

Stella och hemligheten (reklamlänk från Apprl) beskrivs som ”en vardagsnära berättelse att läsa tillsammans, men också en bok med ett viktigt ämne att prata om”. I slutet av boken finns frågor till läsaren för att öppna till samtal om svåra frågor som rör integritet, förtroenden och självkänsla. Det finns också en separat lärarhandledning för den som vill fördjupa sig i frågorna.

Lanseringen av Stella och Hemligheten på Junibacken

I början av sommaren lanserades boken i Sverige – med ett stort event på Junibacken på Kungliga Djurgården i Stockholm. På eventet lanserades även något mer, något som inte fått fullt lika stor uppmärksamhet som boken. Vad? Ett armband!

Inför boksläppet hade prinsessan Madeleine designat ett armband i samarbete med svenska smyckeshuset Ebba Brahe Jewellery. Armbandet, med en genomskinlig sten och ett smalt armband i en stark kulör, är alltså skapat av prinsessan. Således är hon inte bara prinsessan av Sverige samt författare. Prinsessan är också designer!

Prinsessan Madeleine om det nya armbandet

I samband med att boken släpptes skrev prinsessan Madeleine följande, om armbandet Stella Moonstone Bracelet, på Ebba Brahes Instagram:

”Vi är glada och stolta över att släppa det nya “Stella-armbandet”. Igår var den stora lanseringen på Junibacken i Stockholm där prinsessan Madeleine lanserade sin nya bok Stella och Hemligheten. Det är en bok skriven med avsikt att hjälpa barnen att känna sig starka. Vi hoppas att Stella Moonstone Bracelet kommer att få denna känsla att få liv och vara lika magisk för dig som för Stella. Tillsammans har vi designat ett armband för barn med en månsten som är handgjord av oss och en liten silverstar.”

Prinsessan Madeleine

Madeleine iförd Stella Moonstone Bracelet från Ebba Brahe Jewellery.

Armbandet är dock inte bara för barn. Under lanseringen bar prinsessan det själv runt sin handled.

Armbandet säljs bland annat på Hotel Diplomat i Stockholm, på Drottningholms slott och på Gripsholms slott.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: