Nya bilden på Sofia avslöjar sanningen om relationen

Prinsessan Sofia

Sofia har både egna systrar, svägerskor och nära vänner. Men det finns en väninna som betyder lite extra. På grund av en alldeles särskild anledning.

Det har nu gått 10 år sedan Sofia Hellqvist och Frida Vesterberg möttes, via gemensamma vänner, på ett kafé i Stockholm. De bar båda på en dröm, en dröm om att göra skillnad, att bidra. Att arbeta med utsatta människor, utsatta barn.

De fattade tycke för varandra direkt, Frida och Sofia, och bestämde sig snart för att göra något tillsammans. Idén de formade där och då, på det där fiket, blev Project Playground.

I år, i september, firar Project Playground tio år.

”Today marks a big milestone in Project Playground’s story, as we celebrate a decade of supporting and changing children and young people’s lives. Ten years have passed in a moment. It sure has been an incredible journey, and we cannot wait to see where the next ten years will take us”, skrev Sofia och Frida på Facebook häromdagen.

Texten var en bildtext till ett foto på prinsessan Sofia och Frida Vesterberg, på plats vid Project Playgrounds verksamhetscenter i Sydafrika.

Sofia och Frida

Det nyupplagda fotot på Sofia och Frida Vesterberg.

Bilden visar Fridas och Sofias nära relation. Man kan verkligen se deras fina vänskap, deras kärlek till varandra. De har gått igenom mycket, sida vid sida. Under de här tio åren har inte bara Project Playground startat och tagit fart. Sofia har även blivit prinsessa – och en del av den svenska kungafamiljen. Dessutom har både Sofia och Frida gift sig och bildat familj.

I dag är inte Sofia fullt lika engagerad i PPG som hon var förr. Det går inte ihop med livet som prinsessa. Men hon bär alltid med sig sin organisation – både i hjärtat och i form av ett armband. Ett Project Playground-armband.  (reklamlänk från Apprl)

Sofias armband

Sofia i sitt armband.

Nu på torsdag, den 3 september, sänds en dokumentär om Fridas och Sofias viktiga arbete med PPG. I dokumentären, som fått namnet Prinsessan Sofia – Project Playground, får tittarna följa Sofia och Renée Nyberg på en resa till insamlingsstiftelsen Project Playground i Kapstaden och Hallonbergen.

I öppenhjärtiga intervjuer berättar prinsessan Sofia om sitt personliga engagemang för drabbade barn, egna reflektioner kring föräldraskap och livet i offentligheten.

Armband från Project Playground

Armband från Project Playground. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

– Vi följde Prinsessan Sofias arbete på plats både i Sydafrika och Sverige där vi fick träffa några av de barn som besöker Project Playground och fick ta del av deras vardag. Det som slog mig mest med den här resan är Sofias och Fridas personliga engagemang i barnen, att de känner varenda unge och följer dem ända tills de är vuxna. Jag och prinsessan pratade även bland annat om de stora konstrasterna i hennes liv och om fördomar kring hennes bakgrund, säger Renée Nyberg.

Prinsessan Sofia – Project Playground sänds torsdagen den 3 september 21.00 på TV4 och TV4 Play.  

Foto: TT, Project Playground