Otroliga historien bakom Sofias nya örhängen

Sofia gästar Årets Nätängel

Prinsessan Sofia väljer ny klänning från Sandro. Hon matchar plagget med ett par örhängen i silver, örhängen med en otrolig historia bakom sig!

I går var det dags för prinsessan Sofia att jobba igen. På måndagskvällen gästade hon priset Årets nätängel på Nalen i Stockholm.

Priset Årets Nätängel instiftades av mySafety Försäkringar 2015 som en motreaktion mot en allt råare och hårdare ton på nätet. Priset syftar till att uppmärksamma alla de som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare, trevligare och mer inspirerande plats. Vem som helst har kunnat nominera den kandidat de tycker förtjänar utmärkelsen och därefter har jurys valt ut finalister och slutligen vinnare. Även de personer eller organisationer som under året mottagit utmärkelsen Månadens Nätängel, en mini-version av det stora priset, har automatiskt blivit nominerade.

Sofia

Prinsessan Sofia i klänning från Sandro och örhängen från Maria Nilsdotter. Credit: The Royals and I.

Årets Nätängel har årligen växt och har breddats med underkategorier som exempelvis Årets Nätängel Junior, Årets Nätängel Media och Årets Nätängel Gaming.

”Upplevde igår en fin och viktig kväll på Årets Nätängelgala. Jag delade ut vår stiftelses hederspris i kategorin barn och ungdomar som gick till @hannavarmaz
Tack för din kamp för en schysstare och mer inkluderande nätvardag!”, skrev prinsessan själv på Instagram efter prisutdelningen.

Det bar Sofia på Årets nätängel 2019

Bloggen The Royals and I avslöjade under måndagskvällen att Sofia valt en klänning från Sandro under prisutdelningen. Hon matchade klänningen med väska från Susan Szatmary och pumps från Stinaa J.

Prinsessan Sofia

Sofia gästar Årets Nätängel 2019.

Nedan finner du en liknande outfit.

Klänning från Cos

Klänning från COS. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Pumps från Flattered

Pumps från Flattered. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Väska från Ceannis

Väska från Ceannis. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Sofias vackra örhängen – från Maria Nilsdotter

Noterade ni förresten prinsessan Sofias vackra örhängen? De kommer från Maria Nilsdotter. Örhängena är hämtade från Marias Bröderna Lejonhjärta-kollektion (även kallad Brothers Lionheart) och går under namnet Cherry Valley (Körsbärsdalen, den plats där stora delar av Bröderna Lejonhjärta utspelas).

Kronprinsessan Victoria har faktiskt ett par likadana örhängen, men i guld. De har hon burit vid två tillfällen: Polarprisgalan 2018 och vid utdelningen av ALMA-priset 2019.

Victoria

Victoria på Polarprisgalan 2018.

Foto: TT