Pep-dagen 2019 – det bar kronprinsessfamiljen

Pep-dagen 2019
Löpning, fotboll, hinderbanor och massor av skoj! Det blev en underbar Pep-dag i Hagaparken under söndagen. Men vad bar kungligheterna? Vi vet!
Annons

För sjunde året i rad arrangeras under söndagen Gen Pep-dagen och Prins Daniels lopp i Hagaparken. Generation Pep är en ideell organisation som lanserades av kronprinsessparet i Almedalen 4 juli 2016. Syftet är att genom att ena företag, organisationer och allmänheten sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Annons

– Ambitionen med Generation Pep är att skapa engagemang och förändring för barns hälsa. Det är en stor och omfattande utmaning som ingen kan lösa på egen hand. Vi är glada att från start ha med oss många starka partners, och vår förhoppning är att bli fler, har prins Daniel sagt om saken.

Målsättningen är ”att engagera hela samhället för att tillsammans underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv”.

Svenskarna sitter stilla nio timmar om dagen

Daniel Victoria Oscar
Prins Daniel och Victoria iförda sneakers från Adidas. Prins Oscar bär skor från Vans.
Annons

“Vi sitter idag stilla i snitt nio timmar om dagen. Epidemin av stillasittande som breder ut sig behöver stoppas.⁣ Vi är alla medvetna om den utveckling vi nu ser och vi är övertygade om att den går att förändra genom att vi agerar som positiva förebilder. Nu behöver hela samhället gemensamt agera för att skapa förutsättningarna för att alla barn och unga i Sverige ska kunna leva ett hälsosamt liv.”⁣

Så började det debattinlägg som Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft skrev, tillsammans med Gen Peps alla foundingpartners, på SvD Debatt i början av 2019.

Ett led i arbetat att minska detta stillasittande är Gen Pep-dagen i hagaparken. Och som vanligt deltog hela kronprinsessfamiljen i den många aktiviteterna: hockey, fotboll, boxning, löpning, hinderbana…

Det hade kronprinsessfamiljen på sig i Hagaparken

Victoria Oscar
Kronprinsessan Victoria och prins Oscar på Gen Pep-dagen i Hagaparken.

Men vad hade den sportiga familjen på sig? Vad bar kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar? Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon vet!

Hela kronprinsessfamiljen satsade på att bära plagg med Gen Peps logotyp. (reklamlänk via Apprl)

Annons

Kronprinsessan Victoria bar jeans och nya sneakers, från Adidas. I vanlig ordning hadehon även på sig sitt hjärt-armband från Sophie by Sophie (reklamlänk via Apprl) .

Skor från Adidas

Sneakers från Adidas i modellen Magmur. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Armband från Sophie by Sophie

Prinsessan Estelle satsade, också hon, på sneakers från Adidas (reklamlänk via Apprl) . Hårsnodden kommer från Ia Bon. Hennes söta tights kommer från Gen Peps samarbete med H&M.  (reklamlänk via Apprl)

Annons

Enligt bloggen The Royals and I bar lilla prins Oscar en keps från Minipitcher. Hans jeans är från Levi’s (reklamlänk via Apprl) och skorna från Vans.  (reklamlänk via Apprl)

Prins Daniel, i sin tur, bar favoritskorna från Adidas i modellen Stan Smith.  (reklamlänk via Apprl)

Skor från Stan Smith

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Pep-dagen 2019 – det bar kronprinsessfamiljen”

  1. josefin skriver: 10 september, 2019

    Om man vänder pa kuttingen sa betyder 9 timmar stillasittande plus 8 timmar sömn att vi rör pá oss 7 timmar per dag.

    Kul att KP hade nya sneakers – 3:e paret pa 2 veckor tror jag. Stort slitage pa populära skor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar