Pep-dagen 2019 – det bar kronprinsessfamiljen

Pep-dagen 2019

Löpning, fotboll, hinderbanor och massor av skoj! Det blev en underbar Pep-dag i Hagaparken under söndagen. Men vad bar kungligheterna? Vi vet!

För sjunde året i rad arrangeras under söndagen Gen Pep-dagen och Prins Daniels lopp i Hagaparken. Generation Pep är en ideell organisation som lanserades av kronprinsessparet i Almedalen 4 juli 2016. Syftet är att genom att ena företag, organisationer och allmänheten sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

– Ambitionen med Generation Pep är att skapa engagemang och förändring för barns hälsa. Det är en stor och omfattande utmaning som ingen kan lösa på egen hand. Vi är glada att från start ha med oss många starka partners, och vår förhoppning är att bli fler, har prins Daniel sagt om saken.

Målsättningen är ”att engagera hela samhället för att tillsammans underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv”.

Svenskarna sitter stilla nio timmar om dagen

Daniel Victoria Oscar

Prins Daniel och Victoria iförda sneakers från Adidas. Prins Oscar bär skor från Vans.

“Vi sitter idag stilla i snitt nio timmar om dagen. Epidemin av stillasittande som breder ut sig behöver stoppas.⁣ Vi är alla medvetna om den utveckling vi nu ser och vi är övertygade om att den går att förändra genom att vi agerar som positiva förebilder. Nu behöver hela samhället gemensamt agera för att skapa förutsättningarna för att alla barn och unga i Sverige ska kunna leva ett hälsosamt liv.”⁣⁣Så började det debattinlägg som Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft skrev, tillsammans med Gen Peps alla foundingpartners, på SvD Debatt i början av 2019.Victoria valde blå klänning från Rodebjer – igenLäs mer

Ett led i arbetat att minska detta stillasittande är Gen Pep-dagen i hagaparken. Och som vanligt deltog hela kronprinsessfamiljen i den många aktiviteterna: hockey, fotboll, boxning, löpning, hinderbana…

Det hade kronprinsessfamiljen på sig i Hagaparken

Victoria Oscar

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar på Gen Pep-dagen i Hagaparken.

Men vad hade den sportiga familjen på sig? Vad bar kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar? Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon vet!

Hela kronprinsessfamiljen satsade på att bära plagg med Gen Peps logotyp. (länk till Apprl)

Kronprinsessan Victoria bar jeans och nya sneakers, från Adidas. I vanlig ordning hadehon även på sig sitt hjärt-armband från Sophie by Sophie (länk till Apprl).

Skor från Adidas

Sneakers från Adidas i modellen Magmur. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Armband från Sophie by Sophie

Armband från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Prinsessan Estelle satsade, också hon, på sneakers från Adidas (länk till Apprl). Hårsnodden kommer från Ia Bon. Hennes söta tights kommer från Gen Peps samarbete med H&M.  (länk till Apprl)

Enligt bloggen The Royals and I bar lilla prins Oscar en keps från Minipitcher. Hans jeans är från Levi’s (länk till Apprl) och skorna från Vans.  (länk till Apprl)

Prins Daniel, i sin tur, bar favoritskorna från Adidas i modellen Stan Smith.  (länk till Apprl)

Skor från Stan Smith

Skor från Adidas. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Foto: TT