Prinsessan Christina har en ny vårlook – se bilderna

Prinsessan Christina

I vår är prinsessan Christina mer aktuell än någonsin – med en ny bok. Dessutom har hon en ny vacker vårlook.

Behöver du lite vårläsning i dessa karantän-tider? Då kanske prinsessan Christinas nya bok Hon kallades Daisy är något för dig?

Såhär beskrivs boken av förlaget:

”Prinsessan Christina fick aldrig lära känna sin farmor. Kronprinsessan Margareta, Gustaf VI Adolfs första hustru dog bara 38 år gammal för exakt 100 år sedan, höggravid med sitt sjätte barn. Hon lämnade inte bara familjen i förlamande sorg – hon sörjdes av ett helt folk. Hur kom det sig? Och varför blev det så tyst efter henne?

Prinsessan Christina

Våren 2020 släpper prinsessan Christina boken ”Hon kallades Daisy”.

Prinsessan Christina har sökt i de privata familjearkiven efter svar. Hon har gått igenom brev, fotoalbum och dokument och rest till sin kusin drottning Margrethe i Danmark för att få veta mer. I “Hon kallades Daisy” ger hon liv och färg åt en öppen och mångsidigt begåvad brittisk prinsessa som blev blixtförälskad i en svensk prins i Kairo, kallades solstrålen på Stockholms slott och tonar fram som den första moderna kungligheten i Sverige.”

Hon kallades Daisy

Här kan du klicka hem boken Hon kallades Daisy.  (reklamlänk från Apprl)

I helgen berättade prinsessan om boken, och om sin farmor, i en intervju Dagens Nyheter.

– Hon var väldigt modern för sin tid, hon skulle ha kunnat leva femtio år senare och varit exakt samma person. Carl Otto (Christinas medförfattare reds. anm.) kallar henne entreprenör – hon tog tag i saker, hon såg problemen och hon löste dem praktiskt. Hon var engagerad i det mesta och hade breda intressen. Hennes konstnärliga ådra tog sig olika uttryck men hon var väldigt öppen för vad som hände i Sverige och världen. Hon ville gärna vara med, en katalysator för det som skulle komma. Jag tror att hon hade spelat en väldigt spännande roll i familjen om hon fått leva längre. Ja, påverkat kungahuset.

Prinsessan Christina

Prinsessan Christina och Carl Otto Werkelid.

I samband med boksläppet har det släppts flera nya bilder på prinsessan Christina. På fotona visar prinsessan upp sin fina vårstil. Looken är enkel och bekväm – men så snygg. Låga klassiska skor i svart, mjuka kostymbyxor och en härlig färgglad stickad tröja, ibland en mönstrad scarf. (reklamlänk från Adtraction) Och så glasögon med tydliga bågar. (reklamlänk från Adtraction) Riktigt fint.

Nedan hittar du plaggen som fixar stilen.

Rosa kashmirtröja

Rosa kashmirtröja från Arket. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kostymbyxor från Filippa K

Kostymbyxor från Filippa K. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Skor i skinn

Skor i skinn från Flattered. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT, Ralf Turander/Bonnier Fakta