Prinsessan Madeleines nya stil – svenskt och budget

Prinsessan Madeleine

Madeleine satsar på kjol från House of Dagmar. Och kappa från H&M. Svensk Damtidning guidar dig till prinsessans nya stil!

I förra veckan gjorde prinsessan Madeleine comeback på hemmaplan – på självaste Bokmässan i Göteborg. Sessan var givetvis på plats för att tala om sin hyllade debutbok Stella & Hemligheten.

Boken är framtagen i samarbete med drottningens välgörenhetsorganisation World Childhood Foundation och är ett försök att förebygga sexuella övergrepp mot barn.

– Vi ville nå ut till barnen. De har också rätt till kroppslig integritet. De har rätt att säga ifrån, sa prinsessan Madeleine under sitt framträdande på Bokmässan.

Hon fortsatte:

– I grunden handlar det om att sätta gränser. Att barnen ska hitta styrkan att säga ifrån.

Madeleine

Prinsessan Madeleine i kappa från H&M.

Madeleines besök på Talldungeskolan

Efter Bokmässan besökte prinsessan Madeleine Talldungeskolan. Eleverna på skolan ville veta allt ifrån var hon bor till hur det känns att vara prinsessa. Madeleine skrattade mycket och svarade tålmodigt.

– Det är jätteroligt att vara prinsessa när man får vara här idag. Det betyder jättemycket för mig, ni är så kloka och ställer så bra frågor.

En pojke ville veta hur det känns att vara en del av kungafamiljen.

– Jag ser ju dem som mamma och pappa, syster och bror, så det är svårt att svara på den frågan. De är precis som en mamma och pappa är. De är fantastiska och omtänksamma, men ibland kan de vara jättejobbiga. Och mina syskon är som vilka syskon som helst, ibland kan jag vara jättearg på dem, men sedan älskar jag dem och de är mina bästa vänner.

Det bar prinsessan på Bokmässan

Under besöket på Bokmässan och Talldungeskolan bar prinsessan Madeleine svensk design. Hennes kjol kommer från House of Dagmar, modellen heter Sabina. (reklamlänk från Apprl) Just nu är kjolen dessutom på rea! (reklamlänk från Apprl)

Sabina kjol från House of Dagmar

Kjol från House of Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Prinsessan Madeleine bar också en kappa, en kamelfärgad. Den kommer från H&M (reklamlänk från Apprl), kan Svensk Damtidning avslöja. Du hittar kappan här!

Kappa från HM

Kappa från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Att prinsessan Madeleine väljer både svensk design och budgetdesign är relativt ovanligt – men SÅ välkommet! Och visst ser hon fantastisk ut?

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: